3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo2 Discussions
 Voodoo2 Colors problem
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

3dfxFanatic
Initiate

Israel
79 Posts

Posted - 26/11/2003 :  10:56:26  Show Profile  Visit 3dfxFanatic's Homepage  Send 3dfxFanatic an AOL message  Send 3dfxFanatic an ICQ Message  Click to see 3dfxFanatic's MSN Messenger address  Send 3dfxFanatic a Yahoo! Message  Reply with Quote
i have a wierd problem with my voodoo:
when i use other refreshrates then 60hz in 1024x768 the colors arent displayed as they should. same in all other resolutions, there's only one refresh rate the makes the colors right( 75hz@640x480, 85hz@800x600).
i have a sli configuration... and both cards are exactly identical(3D Magic II)
when i use only one of them there's no problem in any refresh rate.
when i took some screenshots in ut at problematic refreshrates, the pics didnt have that problem.
what could be the problem and who do i fix it?

Manuelson
Average

Italy


111 Posts

Posted - 26/11/2003 :  21:13:51  Show Profile  Visit Manuelson's Homepage  Reply with Quote
a long time ago it happened also to me..
i solved formatting the system..

do you have overclocked the voodoo2?

Powered by ALL Voodoo..
Go to Top of Page

Glide
Web Admin

Napoli


24439 Posts

Posted - 26/11/2003 :  22:59:11  Show Profile  Visit Glide's Homepage  Reply with Quote
Unistall Voodoo2s drivers, reboot and install these again.

Welcome to 3dfxzone.it Community

Join us! | 3dfxzone.it | hwsetup.it | forumzone.it
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 27/11/2003 :  03:30:08  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
did you try to enable v-sync ?

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

3dfxFanatic
Initiate

Israel
79 Posts

Posted - 27/11/2003 :  11:28:35  Show Profile  Visit 3dfxFanatic's Homepage  Send 3dfxFanatic an AOL message  Send 3dfxFanatic an ICQ Message  Click to see 3dfxFanatic's MSN Messenger address  Send 3dfxFanatic a Yahoo! Message  Reply with Quote
well, i have already formatted the comp at least 5 times, changed/reinstalled drivers, but the problem is still there.
v sync doesnt solve the problem :(
Go to Top of Page

Manuelson
Average

Italy


111 Posts

Posted - 27/11/2003 :  15:23:23  Show Profile  Visit Manuelson's Homepage  Reply with Quote
5 times????
madre de dios!!!
i don't know what to say..
maybe one of the voodoo2 is damaged..

Powered by ALL Voodoo..
Go to Top of Page

procerus
Novice

18 Posts

Posted - 27/11/2003 :  21:58:16  Show Profile  Visit procerus's Homepage  Reply with Quote
Is the colour corruption a reddish or purple tinge? I only ask because there is a memory timing issue with some Quantum3D cards that can be remedied with a registry fix.
Go to Top of Page

Manuelson
Average

Italy


111 Posts

Posted - 28/11/2003 :  01:32:33  Show Profile  Visit Manuelson's Homepage  Reply with Quote
yeah..my problem was this..!

Powered by ALL Voodoo..
Go to Top of Page

3dfxFanatic
Initiate

Israel
79 Posts

Posted - 28/11/2003 :  12:18:50  Show Profile  Visit 3dfxFanatic's Homepage  Send 3dfxFanatic an AOL message  Send 3dfxFanatic an ICQ Message  Click to see 3dfxFanatic's MSN Messenger address  Send 3dfxFanatic a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by procerus

Is the colour corruption a reddish or purple tinge? I only ask because there is a memory timing issue with some Quantum3D cards that can be remedied with a registry fix.


well, it's something like that, but the cards arent Q3D.

both of the cards works perfectly as single v2.
Go to Top of Page

procerus
Novice

18 Posts

Posted - 28/11/2003 :  18:35:15  Show Profile  Visit procerus's Homepage  Reply with Quote
Assuming you are using Windows 98 you could try the registry fix. Be aware that fiddling with the registry can be dangerous. You can backup the original key you are replacing by going to Start, Run and typing in regedit and clicking OK. Then navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\3Dfx Interactive\Voodoo2 and make sure it is highlighted and then click the Registry menu and select Export Registry File. Save the file somewhere known with a suitable name.

You can download the Quantum3D registry file from the URL below-
http://www.procerus.btinternet.co.uk/OB2X_3Dfx_Ref.reg

Just double-click it to merge it with the registry. If it doesn't fix the issue then double-click the file you exported to restore your original settings.

Hope it works!
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 30/11/2003 :  22:32:45  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Well, in the past CreativeLabs said that some errors existed sometimes running SLI mode ; the problem was the sli cable providing too much impedance and affecting the display : the colors were incorrectly displayed

The solution was a shorter sli cable

So, you can perhaps check or change the cable in order to see...

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

3dfxFanatic
Initiate

Israel
79 Posts

Posted - 30/11/2003 :  23:47:10  Show Profile  Visit 3dfxFanatic's Homepage  Send 3dfxFanatic an AOL message  Send 3dfxFanatic an ICQ Message  Click to see 3dfxFanatic's MSN Messenger address  Send 3dfxFanatic a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nightbird

Well, in the past CreativeLabs said that some errors existed sometimes running SLI mode ; the problem was the sli cable providing too much impedance and affecting the display : the colors were incorrectly displayed

The solution was a shorter sli cable

So, you can perhaps check or change the cable in order to see...


welp, i think this could be the problem...
when i got the two voodoos they didnt have a sli cable so i created one from a floppy cable.
it's pretty long compared to the normal sli cables.
i need to find myself a new cable then
Go to Top of Page

amp_man
Experienced

545 Posts

Posted - 01/12/2003 :  00:02:00  Show Profile  Visit amp_man's Homepage  Reply with Quote
or simply shorten the one you have
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 01/12/2003 :  07:56:23  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
hope also that your sli cable is correct
sli

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

3dfxFanatic
Initiate

Israel
79 Posts

Posted - 02/12/2003 :  18:01:57  Show Profile  Visit 3dfxFanatic's Homepage  Send 3dfxFanatic an AOL message  Send 3dfxFanatic an ICQ Message  Click to see 3dfxFanatic's MSN Messenger address  Send 3dfxFanatic a Yahoo! Message  Reply with Quote
well, i have shortened my sli cable and the results are:
in all res @ 60hz the problem is gone, in other res some of the problems are gone, but the problem is still there.
my cable is now 3-4 pci slots long.
do you think shortening it for only 2 pcis will help?
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 02/12/2003 :  20:09:00  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
like you can see here sli cable, the cable is short

and this is an other link for a sli cable here


______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page

 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums