3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo4/5 Discussions
 3dfx Color -changing Gamma doesnít work in Glide
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  

Perra
Novice

Sweden
8 Posts

Posted - 06/03/2005 :  10:00:32  Show Profile  Visit Perra's Homepage  Reply with Quote
Hi

I donít get any effect changing the Gamma settings in Glide/Open GL in the 3dfx Color settings in the Preferences for Voodoo5 5500 AGP. It works fine for the desktop and Direct3D.
Iím using Omega 1.03 drivers.

Any ideas why it doesnít work?

Cheers

Perra

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 06/03/2005 :  20:34:27  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
..had this problem once,reinstalling the drivers fixed it.

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

darkfalz
Initiate

53 Posts

Posted - 11/03/2005 :  05:44:30  Show Profile  Visit darkfalz's Homepage  Reply with Quote
No this is caused because Glide games can supply their own gamma, in this case global gamma will be ignored. You can force it to use the global gamma by setting FX_GLIDE_USE_APP_GAMMA to 0 or something in the registry...

OS Microsoft Windows XP Professional SP2 CPU Intel Pentium 4 3.0 GHz with HT (Northwood)
Motherboard ASUS P4P800 Deluxe RAM 1 GB Kingston DDR400 3-3-3-8 Dual Channel
Video NVIDIA GeForce 6600 GT AGP 256 MB Audio SoundMAX Digital Audio

OS Microsoft Windows ME CPU Intel Pentium III 1.0 GHz (Coppermine)
Motherboard ASUS P3V4X RAM 256 MB Kingston PC133 2-2-2-6
Video 3dfx Voodoo5 5500 AGP 64 MB Audio Creative Sound Blaster Live!
Go to Top of Page

Perra
Novice

Sweden
8 Posts

Posted - 12/03/2005 :  17:51:49  Show Profile  Visit Perra's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darkfalz

You can force it to use the global gamma by setting FX_GLIDE_USE_APP_GAMMA to 0 or something in the registry...



I don't have this string in the registry.
What can I do?

Cheers

Perra

Edited by - Perra on 12/03/2005 17:52:31
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 12/03/2005 :  19:32:39  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
What games ?
or Do you have always the problem ?

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 12/03/2005 :  19:59:12  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
have you tried reinstalling the drivers as I have suggested?

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

darkfalz
Initiate

53 Posts

Posted - 13/03/2005 :  07:44:18  Show Profile  Visit darkfalz's Homepage  Reply with Quote
Add the registry string where all the other FX_GLIDE variables reside, of course, and then set it to 0

OS Microsoft Windows XP Professional SP2 CPU Intel Pentium 4 3.0 GHz with HT (Northwood)
Motherboard ASUS P4P800 Deluxe RAM 1 GB Kingston DDR400 3-3-3-8 Dual Channel
Video NVIDIA GeForce 6600 GT AGP 256 MB Audio SoundMAX Digital Audio

OS Microsoft Windows ME CPU Intel Pentium III 1.0 GHz (Coppermine)
Motherboard ASUS P3V4X RAM 256 MB Kingston PC133 2-2-2-6
Video 3dfx Voodoo5 5500 AGP 64 MB Audio Creative Sound Blaster Live!
Go to Top of Page

Perra
Novice

Sweden
8 Posts

Posted - 20/03/2005 :  17:59:11  Show Profile  Visit Perra's Homepage  Reply with Quote
Iíve uninstalled 3dfx Tools and my current drivers and now canít I install 3dfx tools . When I run the 3dfx Tools installation program a Microsoft Installer window appears and after that disapears without installing the tools.
I found a method to rename C:\Program Files or C:\Program Files\Common Files\InstallShield which I tried but it didnít help.
I still canít install 3dfx Tools. Iíve tried Omega driver 1.03 and Amiga Merlin 2.9
Iíve posted this problem as a separate topic.

What can I do?
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 20/03/2005 :  22:05:24  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Well, how did you remove the 3dfx tools and the drivers ?

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

Perra
Novice

Sweden
8 Posts

Posted - 24/03/2005 :  09:20:40  Show Profile  Visit Perra's Homepage  Reply with Quote
I've solved the installer problem. The installer had apparently been damaged in some way. I installed Windows Installer 2.0 following this instruction:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;823212

The 3dfx Tools installation worked OK now.

I installed Amiga Merlin 2.9 but that didn't solve the Glide Gamma problem.
I tested Red Baron 3D and European Air War. The problem is always the same.

I'll test to add the registry string this evening.
Go to Top of Page

Perra
Novice

Sweden
8 Posts

Posted - 25/03/2005 :  08:16:50  Show Profile  Visit Perra's Homepage  Reply with Quote
I added the registry string as suggested above,
FX_GLIDE_USE_APP_GAMMA to 0 but it didn't have any effect.

Any other suggestions, please?

Cheers

Perra
Go to Top of Page

Perra
Novice

Sweden
8 Posts

Posted - 29/03/2005 :  18:22:39  Show Profile  Visit Perra's Homepage  Reply with Quote
Correction:
I started an Open GL game and noticed that the Gamma setting worked there, but it doesn't work in Glide.
There's only one setting for Glide/OpenGL
Any ideas what I can do/try?

Cheers

Perra
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 29/03/2005 :  19:20:55  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
I would say uninstall 3dfx tools,switch to the standard vga driver,wipe out anything 3dfx related out of your registry,install the 3dfx driver again,and it must work.if not,well,full win reinstall is upon you..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 29/03/2005 :  19:38:27  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Back up your registry before

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

Defder
Novice

4 Posts

Posted - 19/04/2005 :  17:04:57  Show Profile  Visit Defder's Homepage  Reply with Quote
Soon I will upload to my site (www.glide.land.ru) the program Glide Master. The program allows to change gamma-correction from a keyboard.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents © 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine © Snitz Forums