3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | Search with Google | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo4/5 Setup and tweaking
 SFFT alpha drivers - V3/4/5 - Join to Testing
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 123

benna
Average

Italy
376 Posts

Posted - 18/04/2006 :  10:34:31  Show Profile  Visit benna's Homepage  Reply with Quote
I made new tests with alpha37 and windows x64

unreal tournament runs only in d3d and windowed, but with the new d3d8 renderer i can play also in fullscreen mode, with other resolutions than 1024x768 the renderer crashes (same in windows 32bit)





America's Army runs ok


my PC:
AMD Athlon64 3200+ - ASUS K8V-Deluxe - 1GB DDR400 - 3DFX Voodoo 5 5500 PCI

3DAnalyze user guide http://www.3dfxzone.it/dir/articles/template.php?id=5

Edited by - benna on 18/04/2006 10:36:21
Go to Top of Page

Cocones
Novice

Brazil
10 Posts

Posted - 19/04/2006 :  16:13:36  Show Profile  Visit Cocones's Homepage  Send Cocones an ICQ Message  Click to see Cocones's MSN Messenger address  Reply with Quote
http://www.3dfxzone.it/enboard/topic.asp?TOPIC_ID=3632


www.voodoolandia.da.ru
1� Site Brasileiro sobre 3dfx Voodoo
Go to Top of Page

Rastignac
Novice

13 Posts

Posted - 20/04/2006 :  14:11:28  Show Profile  Visit Rastignac's Homepage  Reply with Quote
* I see transparency errors in Resident Evil 1 (by Capcom). Using Windows XP with Alpha37 with Voodoo3 PCI 2000. Resident Evil executable is configured as "Windows 95/98 compatible" (or it won't start at all). The game's rendering engine is configured as "creative rendition verite" (so it will run in Direct3D) (don't setup as "3dfx" because it works only with 3Dfx voodo 1). The game will run at 640x480.
The bug: everywhere the transparent parts of the backgrounds are black/opaque. I've tried different desktop resolution/depth before launching the game, with no luck. It doesn't work with Alpha36. It used to work a few years ago (with Windows 98 and 3dfx's standard drivers).


* I have very bad performance with ZsnesW (Win32 version of this Nintendo SNES/SFC emulator). Windowed mode runs fine (more than 60 fps out of 60) but fullscreen mode is very slow (12 fps, choppy sound, unplayable).
Fullscreen should run faster or equal than windowed mode with same resolution. There's a real problem here.
Also, switching from fullscreen to windowed mode or from windowed mode to fullscreen sometimes gives a colors palette problem (all messed/corrupted).
Go to Top of Page

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 20/04/2006 :  18:08:38  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rastignac
* I have very bad performance with ZsnesW (Win32 version of this Nintendo SNES/SFC emulator). Windowed mode runs fine (more than 60 fps out of 60) but fullscreen mode is very slow (12 fps, choppy sound, unplayable).
Fullscreen should run faster or equal than windowed mode with same resolution. There's a real problem here.
Also, switching from fullscreen to windowed mode or from windowed mode to fullscreen sometimes gives a colors palette problem (all messed/corrupted).


which ssft versions do u try?
Go to Top of Page

ps47
Skilled

Slovakia
1463 Posts

Posted - 21/04/2006 :  18:37:01  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
the transparency problem is a known bug,occurs in final fantasy7 as well (and probably ff8 too,I'll check).not much we can do..as for the SNES emulator,no idea.

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

secretfj
Average

Hong Kong


259 Posts

Posted - 21/04/2006 :  19:55:37  Show Profile  Visit secretfj's Homepage  Send secretfj an ICQ Message  Click to see secretfj's MSN Messenger address  Reply with Quote
for mouse cursor problem in AOE III, try to run the game in Windowed Mode, in my case, it fixed the problem, hope this can help

No way a 3DFX collector...just a 3DFX die Hard Player~~

let the VooDoo Roars!!

P4 Extreme Edition 3.4GHz
Asus P5AD2 Deluxe i925x
2GB DDR2 667 DDRRAM
Voodoo 5 5500PCI
Go to Top of Page

narciso
Novice

16 Posts

Posted - 21/04/2006 :  20:12:38  Show Profile  Visit narciso's Homepage  Reply with Quote
Didn't you noticed misplaced textures in AO3
Go to Top of Page

secretfj
Average

Hong Kong


259 Posts

Posted - 22/04/2006 :  06:06:44  Show Profile  Visit secretfj's Homepage  Send secretfj an ICQ Message  Click to see secretfj's MSN Messenger address  Reply with Quote
quote:
Originally posted by narciso

Didn't you noticed misplaced textures in AO3



Sure I noticed it, it can't be fixed by just using Windowed mode...
but for the problem with mouse cursor, windowed mode does help

No way a 3DFX collector...just a 3DFX die Hard Player~~

let the VooDoo Roars!!

P4 Extreme Edition 3.4GHz
Asus P5AD2 Deluxe i925x
2GB DDR2 667 DDRRAM
Voodoo 5 5500PCI
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1939 Posts

Posted - 22/04/2006 :  11:19:47  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
FF7 and FF8 need "paletted textures" to run correctly.

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

misterhatoola
Novice

1 Posts

Posted - 22/04/2006 :  15:21:22  Show Profile  Visit misterhatoola's Homepage  Reply with Quote
Hi all.
I'm using my Voodoo3 3000 on my 'home theatre' machine, and it works pretty good.
Using AmigaSport 3.0 I've got good video results, but when I hooked my TV the PC monitor went berserk, it constantly scrolled the image upwards (and it popped from the bottom again).
I lived with it, and recently moved to SFFT alpha 37. Now the PC monitor can work WITH the TV.
So far so good. But, I want to use MPC (Media Player Classic) to show subtitles, and it won't operate in VMR 7/9 renderless modes with the Voodoo, so I can't load the subtitles.
Is there a way to operate it correctly?
And if it doesn't work with MPC, should I use another player, or WMP with DirectVobSub?

Thanks for all your good work,
misterhatoola.
Go to Top of Page

Glide
Web Admin

Napoli


26590 Posts

Posted - 22/04/2006 :  15:45:53  Show Profile  Visit Glide's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cocones

http://www.3dfxzone.it/enboard/topic.asp?TOPIC_ID=3632





[OFF TOPIC]

Cocones, you are welcome here but please don't post again links related to another topic for your convenience only.

Thanks in advance,


Bye bye

Welcome to 3dfxzone.it Community

Join us! | 3dfxzone.it | hwsetup.it | forumzone.it
Go to Top of Page

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 23/04/2006 :  21:37:23  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
quote:
Originally posted by misterhatoola

Hi all.
I'm using my Voodoo3 3000 on my 'home theatre' machine, and it works pretty good.
Using AmigaSport 3.0 I've got good video results, but when I hooked my TV the PC monitor went berserk, it constantly scrolled the image upwards (and it popped from the bottom again).
I lived with it, and recently moved to SFFT alpha 37. Now the PC monitor can work WITH the TV.
So far so good. But, I want to use MPC (Media Player Classic) to show subtitles, and it won't operate in VMR 7/9 renderless modes with the Voodoo, so I can't load the subtitles.
Is there a way to operate it correctly?
And if it doesn't work with MPC, should I use another player, or WMP with DirectVobSub?

Thanks for all your good work,
misterhatoola.


yes, MPC with DirectVobSub (AKA: video01.avi + video01.srt)
bsplayer it works great too
Go to Top of Page

Rastignac
Novice

13 Posts

Posted - 24/04/2006 :  15:20:20  Show Profile  Visit Rastignac's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ggab

quote:
Originally posted by Rastignac
* I have very bad performance with ZsnesW (Win32 version of this Nintendo SNES/SFC emulator).

which ssft versions do u try?


I tried alpha36 and alpha37. Same problem with these two drivers. I've also tried different ZsnesW versions (latest WIP, older versions, etc). No luck.
Go to Top of Page

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 25/04/2006 :  02:08:38  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rastignac

quote:
Originally posted by ggab

quote:
Originally posted by Rastignac
* I have very bad performance with ZsnesW (Win32 version of this Nintendo SNES/SFC emulator).

which ssft versions do u try?


I tried alpha36 and alpha37. Same problem with these two drivers. I've also tried different ZsnesW versions (latest WIP, older versions, etc). No luck.


i have tried AM3.1r11 + sfft37 in my v4500 +latest zsnesWIP, all right.......
in 640*480 DS F


make sure u have installed VIAhyperion for via or GARTdriver for nforce chipset...
Go to Top of Page

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 25/04/2006 :  02:11:32  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
http://dl.google.com/earth/GoogleEarth.exe

presents weird textures errors as soon as you zoom a lot any city......
Go to Top of Page
Page: of 123  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page

 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2017 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums