3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo2 Setup and tweaking
 Voodoo2
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  

societyx
Novice

5 Posts

Posted - 21/03/2004 :  00:26:01  Show Profile  Visit societyx's Homepage  Reply with Quote
I've tried just about everything I can think of to try to get this thing to work.. I DL'd the gold edition drivers thing and during installation I get this.. Conflicting .inf and .ini files:[0xd] FAILURE: The data is invalid then it keeps installing and when I try to actually use it in Quake2 and run it in 3dfx Mode it gives me an error that says _GlideInitEnviroment: glide2x.dll expected voodoo^2, none detected. I can't figure out how to get this thing to work .. Any help would be immensely appreciated.

Also I'm in Windows XP Trying to run Quake2 with my Voodoo2.

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 21/03/2004 :  16:09:49  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Did you install other drivers for your Voodoo 2 before the FastVoodoo's ?

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

societyx
Novice

5 Posts

Posted - 21/03/2004 :  21:42:23  Show Profile  Visit societyx's Homepage  Reply with Quote
No.. its done that with any drivers I've downloaded before also, but I removed em before the FastVoodoo.
Go to Top of Page

societyx
Novice

5 Posts

Posted - 22/03/2004 :  02:02:34  Show Profile  Visit societyx's Homepage  Reply with Quote
I try to launch Quake2 in 3dfx OpenGL and I get grey screen.
Go to Top of Page

societyx
Novice

5 Posts

Posted - 22/03/2004 :  02:05:36  Show Profile  Visit societyx's Homepage  Reply with Quote
Also I cant seem t install this WICKEDGL thing, it starts up says its initialising the setup shield or whatever and then nothing.
Go to Top of Page

LW_Hearse
Initiate

55 Posts

Posted - 22/03/2004 :  02:05:52  Show Profile  Visit LW_Hearse's Homepage  Reply with Quote
Just a possible consideration. Some newer motherboards have problems with V2's and USB 2.0 enabled. I had to go into the bios and disable the usb 2.0 before I stopped getting installation messages like the one's you're getting.

~Hearse
Go to Top of Page

societyx
Novice

5 Posts

Posted - 22/03/2004 :  04:54:03  Show Profile  Visit societyx's Homepage  Reply with Quote
Doubt its a newer motherboard issue, this comp is prolly 6-7 or more years old.
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 22/03/2004 :  06:14:48  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
but I removed em before the FastVoodoo

How did you remove the others drivers, that you had install i guess even with some difficulties ?
I think :
- the other(s) driver(s) are not completely removed (did you also remove the .inf ?)
- so you can't install correctly the last driver

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

Sanek
Novice

Canada
48 Posts

Posted - 24/03/2004 :  18:38:02  Show Profile  Visit Sanek's Homepage  Send Sanek an AOL message  Send Sanek an ICQ Message  Click to see Sanek's MSN Messenger address  Send Sanek a Yahoo! Message  Reply with Quote
I'm guessing that one of the previously installed drivers messed up your registry. Under Win 2k/XP, you should have 2 voodoo2 services running at all times (control panel >>> system >>> device manager >>> (check "show hidden devices" in menu "view"), and look for voodoo2 services. If those are not present, your voodoo2 will not work.

If everything looks fine, try uninstalling the drivers and trying to do a troubleshooting install.

Intel Celeron 433 MHz
128MB + 32MB RAM
40GB + 5.5GB HDD
ATI Rage IIc (poor D3D and OpenGL performance)
Dimond Monster 3D II 8MB 3D-Accelerator
Win98SE
Win2K Pro SP4 + Aston Shell 1.9.0
RedHat Linux 7.5
DirectX 8.1 (Win98)
FastVoodoo2 4.6 Driver Set
DirectX 9.0b (Win2K)
FastVoodoo2 4.0XP GE Driver Set

Edited by - Sanek on 24/03/2004 18:39:27
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums