3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Save Password
Forgot your Password?

 3dfx Hardware & Software
 Voodoo3 and Velocity Setup and tweaking
 Voodoo 3 3500 TV NTSC problems
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  


126 Posts

Posted - 16/07/2007 :  04:35:18  Show Profile  Visit Knuckles's Homepage  Click to see Knuckles's MSN Messenger address  Reply with Quote
I know this isn't quite "living" around here but I have a problem I always had with my TV card.

This isn't a system specific problem, it's more like a HW/SW configuration problem.


The main problem is, when I plugin in ANY (tried both) audio connectors form the card to my audio card, I will ALWAYS hear the static noise (when on a channel) coming out of the speakers. I currently DONT have a cable pluged in 'cause I only want to use the composite/S-video in/out connectors.

Here's some in-depth details:

Current Configuration:
-Shuttle AK11 Motherboard
-AMD Athlon 900MHz
-512MB PC100 SDRAM
-Default DirectX installed
-Original CD drivers (latest official are screwed for me)
-Latest VisualReality installed (I tried them all)
-CD-ROM audio cable connected from the right (Audio out) connector from the video card to the CD-IN connector on the audio card, no other connectors anywhere else.
-VR audio setted up correctly to use the CD-rom audio control.

What's happening:
-As soon as audio drivers are loaded, I hear the TV-Tunner static noise (no signal) in the PC speakers.
-If I change to the FM tuner, it will change it's source to there. Once I close it, it will stay like that (sound won't turn off)
-If I change back to the TV tunner, it will get back to the TV noise and will stay even if I close the program.
-Using the composite OR the s-video In from the POD w/audio, I will hear BOTH the TV-Tunner TV static noise and the Composite-in sound.
-Using the Composite Audio Out from the POD to the Line-in in the back of the audio card will work perfectly for the Composite-In from the pod but I won't be able to hear the TV-tunner sound.

Using ANY system (already multiple tried)

-The video quality of both Composite, Cable and s-video in are really crappy. There's always some weird interferences on the screen that makes it blurry and in constant jumping and interference movements even on still screen.

-When using the cable from the TV, it seems like both the audio and the video are mixed on both end. I hear the TV channel + static interference noises in the speakers and I I get a more blurry and unstable video.

Signal Style: NTSC-M , Canada
TV cable provider: Videotron Ltee. , Quebec

Any help on getting a cleaner video quality and mute that TV tunner sound that is always on will be greatly appreciated.

Edited by - Knuckles on 16/07/2007 04:38:35


126 Posts

Posted - 14/08/2007 :  02:28:54  Show Profile  Visit Knuckles's Homepage  Click to see Knuckles's MSN Messenger address  Reply with Quote
seems like those forums are dead.. can't get any reply :(
Go to Top of Page


1461 Posts

Posted - 15/08/2007 :  13:33:20  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
more like no one really knows the answer.I had a lot of problems with the tuner on my v3 3500tv as well and I have given up,using it like overclocked v3 3000 right now..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:


Forum Rules

Legal Info


Contact Us





All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums