3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo3 and Velocity Discussions
 Call of Duty
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Koski25
Novice

7 Posts

Posted - 26/12/2003 :  15:53:25  Show Profile  Visit Koski25's Homepage  Reply with Quote
I just got Call of Duty for Christmas. I'm using a Voodoo3 2000D AGP video card. When I try to load the game, a message comes up saying "Can't load OpenGL. Make sure that you have the latest driver's for your video card from the manufacturer's website." Could someone please help me out. Will the game work with my card? Thanks.

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 26/12/2003 :  16:03:30  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Did you try MesaFx 0.51 ?
This is the only way to run the game on a V5.

Once tried, you will get anyway an error message.
So copy and paste the full error message here.

Hum, you need to know that the game starts in 32 bits so it will be necessary to change the config. file IF this is possible...

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

Minja
Novice

Yugoslavia
29 Posts

Posted - 26/12/2003 :  16:06:21  Show Profile  Visit Minja's Homepage  Send Minja a Yahoo! Message  Reply with Quote
Advice: don't sell your Voodoo 3 (legendary card) but buy at least Radeon 9000 or FX5200 for about 40 eur which is really not much.
Go to Top of Page

Koski25
Novice

7 Posts

Posted - 26/12/2003 :  16:16:49  Show Profile  Visit Koski25's Homepage  Reply with Quote
Here is what happens when I load the game...

COD 1.0 build win-x86 Oct 5 2003
----- FS_Startup -----
Current language: english
Current search path:
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak6.pk3 (3 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak5.pk3 (4858 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak4.pk3 (1668 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak3.pk3 (1992 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak2.pk3 (694 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak1.pk3 (2642 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak0.pk3 (12828 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1/main
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\localized_english_pak1.pk3 (3736 files)
localized assets pak file for english
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\localized_english_pak0.pk3 (1204 files)
localized assets pak file for english

File Handles:
----------------------
29625 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec config.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
========= autoconfigure
configure.csv: using configuration 0 cpu MHz 128 sys MB 32 vid MB
execing configure.cfg
fs_basepath is write protected.
fs_homepath is write protected.
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Measured CPU speed is 0.50 GHz
System memory is 128 MB (capped at 1 GB)
Video card memory is 16 MB
Streaming SIMD Extensions (SSE) supported

----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorbits of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...5 PFDs found
...hardware acceleration found
...PIXELFORMAT 6 selected
...creating GL context: failed
...failed hard
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
Hunk_Clear: reset the hunk ok
Could not load OpenGL. Make sure that you have the latest drivers for your video card from the manufacturer's web site.
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 26/12/2003 :  16:25:23  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Is it the message before or after MesaFx ?

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

agrelaphon
Average

Greece


164 Posts

Posted - 26/12/2003 :  19:05:38  Show Profile  Visit agrelaphon's Homepage  Reply with Quote
quote:
...using colorbits of 32



Voodoo3 can only do 16 bit
You really need to change some cfg file for the game to run
Go to Top of Page

Koski25
Novice

7 Posts

Posted - 26/12/2003 :  20:16:41  Show Profile  Visit Koski25's Homepage  Reply with Quote
I've got the MesaFx 0.51 downloaded, so now what should i do to use it, just extract glide3x into c:\windows\system and extract openGL32 into the game folder?
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 26/12/2003 :  23:49:20  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
this is easy :
MesaFX 0.51x installation

Install procedure is simple and fast, it has these following steps:

Unzipping the archive named mesafx_0.51x.zip

Copying file named glide3x in Windows/System32 folder (MS Windows XP users)

Copying file named glide3x in Winnt/System32 folder (MS Windows 2000 users)

Copying file named glide3x in Windows/System folder (MS Windows 9X/ME users)

Copying file named openGL32 in game folder
------------------------------------------------

i think also that you will get an other error message...


______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

Koski25
Novice

7 Posts

Posted - 27/12/2003 :  00:50:10  Show Profile  Visit Koski25's Homepage  Reply with Quote
Ok, I tried MesaFX and I'm still getting the same message
Go to Top of Page

Fantasma
Initiate

Spain
59 Posts

Posted - 27/12/2003 :  01:56:17  Show Profile  Visit Fantasma's Homepage  Reply with Quote
hmmm, you can try either wickedgl or gldirect.

AMD 1800+ xp voodoo3 2000 16Mb 320Mb SDRAM Win 98SE
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 27/12/2003 :  03:04:43  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Hum, i'm afraid that they will not work : this game is probably a game OpenGl 1.2 at least.

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

Koski25
Novice

7 Posts

Posted - 27/12/2003 :  03:28:56  Show Profile  Visit Koski25's Homepage  Reply with Quote
Any other ideas
Go to Top of Page

Fantasma
Initiate

Spain
59 Posts

Posted - 27/12/2003 :  11:19:30  Show Profile  Visit Fantasma's Homepage  Reply with Quote
Try the game with the mikepedo 1.1 driver which you can download from www.falconfly.de and try with them wickedgl, usual opengl or the mesafx

AMD 1800+ xp voodoo3 2000 16Mb 320Mb SDRAM Win 98SE
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 27/12/2003 :  17:24:01  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
I'm still getting the same message


I think that now the message is "a little" different :
copy and paste, please

The Voodoo3 has probably a problem with the size of the textures in the game since the card supports only 256*256 textures.

But only D.Borca will be able to say IF this game is a NO-GO for the Voodoo 3.

And did you try to change the config. file since the game starts in 32 bits (Remember that the V3 supports only the 16 bits) ?
(remember also the "first" error : "using colorbits of 32" )


______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

Fantasma
Initiate

Spain
59 Posts

Posted - 27/12/2003 :  20:15:53  Show Profile  Visit Fantasma's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nightbird

quote:
I'm still getting the same message


I think that now the message is "a little" different :
copy and paste, please

The Voodoo3 has probably a problem with the size of the textures in the game since the card supports only 256*256 textures.

But only D.Borca will be able to say IF this game is a NO-GO for the Voodoo 3.

And did you try to change the config. file since the game starts in 32 bits (Remember that the V3 supports only the 16 bits) ?
(remember also the "first" error : "using colorbits of 32" )




Its why I want him to try mikepedo 1.1, it supported 512x512 textures
About the 32bpp, you need to change it in a config file or something similar

AMD 1800+ xp voodoo3 2000 16Mb 320Mb SDRAM Win 98SE
Go to Top of Page

Koski25
Novice

7 Posts

Posted - 28/12/2003 :  02:12:10  Show Profile  Visit Koski25's Homepage  Reply with Quote
Alright, after copying to files from MesaFX into their folders this is the message I get:

COD 1.0 build win-x86 Oct 5 2003
----- FS_Startup -----
Current language: english
Current search path:
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak6.pk3 (3 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak5.pk3 (4858 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak4.pk3 (1668 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak3.pk3 (1992 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak2.pk3 (694 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak1.pk3 (2642 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\pak0.pk3 (12828 files)
C:\PROGRA~1\CALLOF~1/main
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\localized_english_pak1.pk3 (3736 files)
localized assets pak file for english
C:\PROGRA~1\CALLOF~1\main\localized_english_pak0.pk3 (1204 files)
localized assets pak file for english

File Handles:
----------------------
29625 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec config.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
========= autoconfigure
configure.csv: using configuration 0 cpu MHz 128 sys MB 32 vid MB
execing configure.cfg
fs_basepath is write protected.
fs_homepath is write protected.
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Measured CPU speed is 0.50 GHz
System memory is 128 MB (capped at 1 GB)
Video card memory is 16 MB
Streaming SIMD Extensions (SSE) supported

----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorbits of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...5 PFDs found
...hardware acceleration found
...PIXELFORMAT 6 selected
...creating GL context: failed
...failed hard
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
Hunk_Clear: reset the hunk ok
Could not load OpenGL. Make sure that you have the latest drivers for your video card from the manufacturer's web site.


Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page

 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums