3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Save Password
Forgot your Password?

 Software Platforms and Apps
 Operative Systems MS Windows and applications
 Win XP install + hot CPU
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic   



27 Posts

Posted - 14/11/2003 :  00:33:17  Show Profile  Visit Friday's Homepage  Reply with Quote
Something stupid happened to me 4 times. On four different computers (all with athlon cpu's) the Win XP install failed. First time I didn't know what went wrong, it just stopped while transfering the files from CD to HDD (it couldn't copy some files). So I tried again, and again, and again...
After 5 hours (stupid me), I checked the CPU temp in bios. It was over 60C!!! I've opened the case, put HUGE fan to blow inside it, and then - VIOLA! That happened 3 more times, and each time the problem was solved with the "huge fan". The last time cpu temp was around 45C, but still it didn't work (maybe the sensor was a junk). I install WinXP very often, but this only happened to me with athlon CPU's. It's just amazing. The owners of those computers never had any problems with them in everyday work (never crashed or something), but CPU's simply refuse to install WinXP if you don't get a nice big fan for them.
So people, if you go somewhere to install XP, don't forget the fan.


545 Posts

Posted - 14/11/2003 :  04:23:56  Show Profile  Visit amp_man's Homepage  Reply with Quote
wtf? I've never heard of that. Which version of XP have you been installing? I've reistalled XP Pro Corporate on my machine five or six times, never had a problem. It just has a regular old CoolerMaster fan on it. I've added more cooling since, but I never had that problem even beforehand. Are these the classic Athlons, or the XPs? Do they all have the same core?

when the sun goes down, the music turns up...
|Windows XP Pro|Athlon XP 1800+|GeForce2(Radeon 9500 en route)|MSI K7T266Pro2-A|
|768MB DDR 2700 RAM|SonicEdge 5.1 Sound Card|Sony 500 watt 5.1 surround sound|
"In this place all think voodoo ... if you aren't a voodoo user this is not the right place for you, simple and plain." -AmigaMerlin
Go to Top of Page



27 Posts

Posted - 14/11/2003 :  12:59:29  Show Profile  Visit Friday's Homepage  Reply with Quote
One of them was XP (never had problem with Duron's). I don't know about the core. The version was Pro each time. I felt so stupid first time. People thought I don't know how to install Windows. They almost called some other guy to do that. The install almost every time stopped while transfering the file crypt32.dll. And on few other files (oembios.bin). But they never had any problems with windows before or after that, just while installing.
Go to Top of Page



111 Posts

Posted - 14/11/2003 :  19:21:58  Show Profile  Visit Manuelson's Homepage  Reply with Quote
maybe too hot house.. ;)

Powered by voodoo5 and voodoo2 sli
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic   
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:


Forum Rules

Legal Info


Contact Us





All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums