3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo3 and Velocity Discussions
 Voodoo 3 2000 and problem with run some games.
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  

Axar
Novice

Poland


22 Posts

Posted - 25/03/2006 :  11:03:50  Show Profile  Visit Axar's Homepage  Reply with Quote
Hello
i am happy owner of Voodoo3 2000 previos graphic card are burned up ;/
and i have problem with run some games on voodoo3 2000

First game: Soldat good shareware game can be download from www.soldat.pl

k some scr shots

another one

to the that scr option in games about Anty A is off ;/

my CPU: Duron 800 Mhz 512 ram sd 133mhz WINXP PRO SP1
and VooDoo3 2000 16

pls help me run that game iam new to 3dfx cards and dont know how to run some games on it.
Sorry for my english iam from Poland

and Thx for respond to my post

Edited by - Axar on 25/03/2006 11:15:36

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 25/03/2006 :  11:40:05  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
What driver are you using ?

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

Axar
Novice

Poland


22 Posts

Posted - 25/03/2006 :  12:55:25  Show Profile  Visit Axar's Homepage  Reply with Quote
i tryed Amigasport 3.0 xp , and Amigamerlin 2.5 SE.
Amigamerlin 2.5 SE on that drivers i had some errors in instal.
i try too standart voodoo3 drivers from Windows XP,

i some one have any hint pls help.

ps.i played soldat too on voodoo2 8 mb and he runs good but on win98 with drivers (glsetup or somthing like that)


EDIT==================
K i solve my problem

i Instal SFFT Driver Alpha 36 - 3dfx Voodoo3/4/5 - Windows 2000/XP and V.Control in V Control i enabled all function of D3D and game runs preety Good ;]

Edited by - Axar on 25/03/2006 13:49:36
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 26/03/2006 :  03:28:16  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
SFFT Driver Alpha 36 was my idea
Glad that the game is running now.

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

Axar
Novice

Poland


22 Posts

Posted - 26/03/2006 :  10:15:50  Show Profile  Visit Axar's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nightbird

SFFT Driver Alpha 36 was my idea
Glad that the game is running now.



Pretty nice work with SFFT Driver Alpha 36

but i notice some artefacts in d3d games
half grafik in some places and sucj things dunno
that is from Drivers,,my voodoo,or distance from Sun

Edited by - Axar on 26/03/2006 10:17:46
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 27/03/2006 :  16:57:04  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
try turning texture management on/off.use the following tool: http://www.3dfxzone.it/public/uploaded/SuperFurryFurryThing/2006225183415_tmutils.zip

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

Axar
Novice

Poland


22 Posts

Posted - 28/03/2006 :  20:53:31  Show Profile  Visit Axar's Homepage  Reply with Quote
Sorry for not repond for long time to end that discution.

ps47 that software you give :/ sorry but not end my problems but that does mean I have accustomed to that situation ^^

other game that i played is Mu-online boring mmrpg hack&slash is a littel Error menus are clear but background graphic in MENU,Char select are WHITE that is small bug or my noknowledge in game MU on VooDoo3 2000 is like on other Cards that support MU.

EDIT SCR of Mu-On-Line


dont be afraid 56k turbo-beast modem user's that is JPG ^^

Edited by - Axar on 28/03/2006 21:15:49
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 29/03/2006 :  15:49:05  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
MU has problems with certain effects,thats a known issue.I think its related to the voodoo3 texture resolution limit of 256*256 (all textures that are 512*512 or larger will appear white).software rescaling would fix that,but I have no idea if SFFT plans to add this feature in some future version of his voodoo3 driver..it would be awesome btw ;)

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

agrelaphon
Average

Greece


164 Posts

Posted - 29/03/2006 :  21:33:32  Show Profile  Visit agrelaphon's Homepage  Reply with Quote
I thought MU was opengl based
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 29/03/2006 :  22:22:18  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
well I'll be damned.you are right.Axar,fetch youself mesafx,make sure you have the latest glide3x in your windows/system32 folder,extract mesafx (its a self extracting exe),copy the opengl32.dll file to your MU online folder,create a txt file in the same folder (say run.txt),edit it with notepad,and type:

set MESA_FX_MAXLOD=9
mu.exe

save changes and exit notepad,rename run.txt to run.bat (make sure your system is configured to view all extensions),and try running the game with run.bat.see what happens.you can try values higher than 9 if the textures still remain white..


btw,when you change texture management for D3D games (with those utilities I linked),you will have to restart for changes to take effect ;)

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 29/03/2006 23:36:39
Go to Top of Page

Axar
Novice

Poland


22 Posts

Posted - 30/03/2006 :  11:32:59  Show Profile  Visit Axar's Homepage  Reply with Quote
GoD will bless you all big thx^^

Edit*

Hmm are some one played Americas Army on VooDoo3 ?
are on VooDoo3 AAO are playble ?

Edited by - Axar on 30/03/2006 11:40:21
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 30/03/2006 :  11:46:32  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
nope.you need at least voodoo4 (and I dont want to see the performance)

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

benna
Average

Italy
376 Posts

Posted - 30/03/2006 :  12:54:23  Show Profile  Visit benna's Homepage  Reply with Quote
AAO is theoretically playable on voodoo3, but many servers kick you if you play in 16bit color

my PC:
AMD Athlon64 3200+ - ASUS K8V-Deluxe - 1GB DDR400 - 3DFX Voodoo 5 5500 PCI

3DAnalyze user guide http://www.3dfxzone.it/dir/articles/template.php?id=5
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums