3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo4/5 Discussions
 I Need Help! My V5500 only works with MS drivers!
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  

dmoser
Novice

Brazil
2 Posts

Posted - 14/03/2006 :  19:18:18  Show Profile  Visit dmoser's Homepage  Reply with Quote
Hello everybody!

I've a problem: my Voodoo5 5500 PCI only works with de Windows XP SP2 built-in driver.
(My BIOS version is the 1.18, took from this site.)
I've tried many driver: SFFT-Alpha35, AMIGAMERLIN3.1, VoodooXtreme_1.07.01... When one of these drivers are instaled, when I open any program that uses OpenGl ou D3D (Dx) the computer stops! And I have to restart manually...
I realized one interesting thing: all drivers show 64MB of video memory in my card, less the windows' driver, that show 32MB of memory.
I think the problem is related to the 33-64MB memory chip. Can this be possible? How can I use my Voodoo5 5500 only with 32MB?
Any help are welcome!
Thanks!
Daniel Moser
dmoser at pop.com.br

Edited by - dmoser on 14/03/2006 19:20:28

Raff3DC
Average

Germany


348 Posts

Posted - 14/03/2006 :  21:17:55  Show Profile  Visit Raff3DC's Homepage  Reply with Quote
Hm ... maybe one GPU is dead ... I don't know any details, but probably the windows default driver uses single-chip mode ... it should just give basic compatibility. One chip uses 32 MiB of VRAM.

Did you try to force single-chip via V.Control? While using the SFFT. If it works then, your second VSA has died ...

Greetings from Germany,
Raff

The biggest Voodoo5 6000 test ever: http://3dcenter.de/artikel/voodoo5-6000/

Edited by - Raff3DC on 14/03/2006 21:18:38
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 15/03/2006 :  21:31:45  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
I had this problem once.turned up to be a screwed up xp install..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

trigger
Initiate

Australia


83 Posts

Posted - 22/05/2006 :  12:30:47  Show Profile  Visit trigger's Homepage  Click to see trigger's MSN Messenger address  Reply with Quote
What mobo are you running dmoser

Voodoo5 5500 AGP
Voodoo5 5500 PCI DVI x3 (exorcised MAC cards)
Voodoo4 4500 PCI
Voodoo2 1000 PCI x4 (two boxed and factory sealed)
Voodoo1
miroHISCORE 3D
Canopus PURE3D
Go to Top of Page

dmoser
Novice

Brazil
2 Posts

Posted - 22/05/2006 :  13:35:33  Show Profile  Visit dmoser's Homepage  Reply with Quote
Probably my second chip is dead. Because if I disable it using the V.Control, if works perfectly.
I think it doesn't is XP problem.
I'm using a Asus A8N-E.
Thanks for the Help!
Go to Top of Page

darkfalz
Initiate

53 Posts

Posted - 19/06/2006 :  11:51:19  Show Profile  Visit darkfalz's Homepage  Reply with Quote
Congratulations, you now have a Voodoo4 ;)

OS Microsoft Windows XP Professional SP2 CPU Intel Pentium 4 3.0 GHz with HT (Northwood)
Motherboard ASUS P4P800 Deluxe RAM 1 GB Kingston DDR400 3-3-3-8 Dual Channel
Video NVIDIA GeForce 6600 GT AGP 256 MB Audio SoundMAX Digital Audio

OS Microsoft Windows ME CPU Intel Pentium III 1.0 GHz (Coppermine)
Motherboard ASUS P3V4X RAM 256 MB Kingston PC133 2-2-2-6
Video 3dfx Voodoo5 5500 AGP 64 MB Audio Creative Sound Blaster Live!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums