3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo4/5 Setup and tweaking
 Question to Nightbird
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  

Mikulaish
Initiate

Romania
93 Posts

Posted - 07/02/2006 :  16:49:11  Show Profile  Visit Mikulaish's Homepage  Send Mikulaish a Yahoo! Message  Reply with Quote
You mentioned that your v56k is incompatible with asus a7v333. Did you test it? And if you did, did it damage the 6k?

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 07/02/2006 :  16:56:59  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Yes. I tried it on an Asus A7V333 (pcb 2.0) and no boot so i stopped the machine immediately.
Then i tried it on an Albatron KX400+ Pro (KT333) and the card booted.

ps : if you're afraid to put a V5 6000 (always a rare card) on a mobo ECS, maybe you can to try to find a mobo Epox.
This manufacturer seems highly compatible with the V5 6000.

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________

Edited by - Nightbird on 07/02/2006 17:04:42
Go to Top of Page

Mikulaish
Initiate

Romania
93 Posts

Posted - 07/02/2006 :  17:10:16  Show Profile  Visit Mikulaish's Homepage  Send Mikulaish a Yahoo! Message  Reply with Quote
I know. But my problem is that i live in ****ty Romania. I can not find an Epox kt333 here. The only way is to get it is from german Ebay. Best regards. Alpar
P.S. Bought an Epox 8K5A2 right now from Germany. That should be good enough. Take care! Byebye!

Edited by - Mikulaish on 07/02/2006 20:23:19
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 07/02/2006 :  20:34:05  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Excellent.
And come back (or even before) when you will be running your V5 6000 with your new mobo.

edit :
Epox is a very good manufacturer (at least for me). I own 2 mobos Epox (KT133A and KT266A), nice mobos.
The 8KA2 is a good choice.

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________

Edited by - Nightbird on 07/02/2006 21:03:19
Go to Top of Page

Mikulaish
Initiate

Romania
93 Posts

Posted - 18/02/2006 :  14:28:53  Show Profile  Visit Mikulaish's Homepage  Send Mikulaish a Yahoo! Message  Reply with Quote
Just to let you know, I tryed the 6k in my k7vta3 3.1 (latest bios), and it works perfectly. The only problem is if you take it out, then put it back in, there will be no video. You have to first plug in another video card (i use a V3), power up the pc, then shut it down, take out the other video card and plug in the 6k. Just couldn't leave my 6k gathering dust untill my Epox arrives.
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 18/02/2006 :  22:09:36  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mikulaish

Just to let you know, I tryed the 6k in my k7vta3 3.1 (latest bios), and it works perfectly. The only problem is if you take it out, then put it back in, there will be no video. You have to first plug in another video card (i use a V3), power up the pc, then shut it down, take out the other video card and plug in the 6k. Just couldn't leave my 6k gathering dust untill my Epox arrives.


So, you tried it. Thanks for the feedback.
Your power supply is sufficient ?

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________

Edited by - Nightbird on 18/02/2006 22:10:11
Go to Top of Page

Mikulaish
Initiate

Romania
93 Posts

Posted - 19/02/2006 :  07:11:59  Show Profile  Visit Mikulaish's Homepage  Send Mikulaish a Yahoo! Message  Reply with Quote
Ofcourse. It is a 450W PSU. I have a minor problem though. The screen is shaking a little bit.(noticable especially at the border lines of windows) It seems like an electrical noise. Did you notice the same thing?

Edited by - Mikulaish on 19/02/2006 13:37:31
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 21/02/2006 :  21:01:06  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
I don't remember this problem.

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

bloodworm
Average

USA


278 Posts

Posted - 23/02/2006 :  19:31:15  Show Profile  Visit bloodworm's Homepage  Reply with Quote
you have noise coming in from the AC line into the power supply. try a different power strip or UPS. sometimes old power strips can produce noise on the line.

Bloody Mess
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums