3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo4/5 Discussions
 OpenGL problems with AmigaMerlin 3.0 XP Drivers
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

NitroX infinity
Average

Netherlands
352 Posts

Posted - 11/09/2003 :  10:33:53  Show Profile  Visit NitroX infinity's Homepage  Reply with Quote
I just installed the new AmigaMerlin 3.0 XP drivers and immediately found a problem.



I get this error whenever I try to run a program called Anim8or (http://www.anim8or.com) and after clicking OK it exits the program.

Is there any way to solve this? (without installing other drivers)

Glide
Web Admin

Napoli


24422 Posts

Posted - 11/09/2003 :  12:16:28  Show Profile  Visit Glide's Homepage  Reply with Quote
Tnx for report...that will be visible to developers.

Please try several setup schemes for 3dfx Tools [OpenGL settings] and see if error remains.

Let me know...

Bye bye

3dfxzone.it | hwsetup.it | Register
Go to Top of Page

NitroX infinity
Average

Netherlands
352 Posts

Posted - 11/09/2003 :  14:35:31  Show Profile  Visit NitroX infinity's Homepage  Reply with Quote
I tried different settings but without any luck. I still get the same error and can't run the program.
Go to Top of Page

dborca
Average

Romania


425 Posts

Posted - 11/09/2003 :  14:37:01  Show Profile  Visit dborca's Homepage  Send dborca a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Phalanx
I get this error whenever I try to run a program called Anim8or (http://www.anim8or.com) and after clicking OK it exits the program.



Is this Anim8r specific? Can you control the colordepth of Anim8r before running it? Anything in the docs (like initial bits per pixel it runs in)?

What about your desktop colordepth? Videocard? Does this Anim8r use stenciling? Destination alpha buffering

Man, I need more feedback. I don't have time to check all software out there...

Let me know...

Regards,
Borca Daniel
Go to Top of Page

NitroX infinity
Average

Netherlands
352 Posts

Posted - 11/09/2003 :  15:07:19  Show Profile  Visit NitroX infinity's Homepage  Reply with Quote
*Is this Anim8r specific?
I haven't tried any other OpenGL programs yet, cause I don't know any other OpenGL program.

*Can you control the colordepth of Anim8r before running it?
No, Anim8or is just one file, no setup no install or anything else but the program.

*Anything in the docs (like initial bits per pixel it runs in)?
No, but I'll try to see if the author is willing to comment in this topic.

*Does this Anim8r use stenciling? Destination alpha buffering
I have absolutely no idea. Again, I'll try to see if the author is willing to comment in this topic.

My specs:
Videocard: Voodoo 5 5500 AGP 64MB SD-SDRAM@166MHz AGP 2x
Motherboard: Asus P4S533
CPU: Intel Pentium 4 2,26GHz (533MHz FSB)
Resolution: 800x600 32bit (also tried 16bit)
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 11/09/2003 :  15:41:43  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
seen on the Site :

wglMakeCurrent() Failed
This is caused by a failure in your graphics card's driver software. When you see this the OpenGL 3D graphics library did not run properly. There should be an error number beginning with "0x" and for common causes there will be an error name like ERROR_INVALID_PIXEL_FORMAT giving an indication of what failed. If the error shown is "ERROR_???" appears send me the error number if you like so I can add it to the error message table for future releases.
Normally the only way to fix these errors is to update your graphics card's driver. Sometimes you can get around the problem be changing the color depth, or "bits per pixel", of your screen, etc. If you have a VooDoo see the section below


Voodoo Graphic Card Problems
The 3DFX series of Voodoo work with Anim8or if you have one of their good OpenGL drivers. Many people have reported problems with the new 1.07 DX8 driver and Anim8or. They have solved this by reverting to previous 1.06 DX7 driver. I don't know when, or even if, this will be solved given the current state of 3DFX. If you have a Voodoo, I suggest that you get a copy of both of these drivers and keep them in a safe place.


__________________________________________________

Network powered by 3Dfx and AMD
__________________________________________________



Go to Top of Page

Glide
Web Admin

Napoli


24422 Posts

Posted - 11/09/2003 :  15:44:02  Show Profile  Visit Glide's Homepage  Reply with Quote
quote:
I'll try to see if the author is willing to comment in this topic.


Good idea...

I tried Anim8or under Windows 2K and XP with 5500 and it do not run due to an error while loading.

This software insted goes up well with ATI cards and (16 or 32) color depth.

Just for some ideas...

Bye bye

3dfxzone.it | hwsetup.it | Register
Go to Top of Page

NitroX infinity
Average

Netherlands
352 Posts

Posted - 11/09/2003 :  15:44:25  Show Profile  Visit NitroX infinity's Homepage  Reply with Quote
Reaction to Nightbird's post:
hmm, must have overlooked that one, sorry.

So the only way to solve this is to revert back to an older driver?

Edited by - NitroX infinity on 11/09/2003 15:45:17
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 11/09/2003 :  16:00:25  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
i will try that :
if the problem is OpenGl, d/l the 1.06.00 driver (this is a driver for the V3), extract the OpenGL(r) Driver Version 1.0.0.0700 icd, and backup/rename the existing one (e.g. 3dfxogl.bak)



__________________________________________________

Network powered by 3Dfx and AMD
__________________________________________________



Go to Top of Page

Amigamerlin
Moderator

Italy


163 Posts

Posted - 11/09/2003 :  16:06:35  Show Profile  Visit Amigamerlin's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nightbird

i will try that :
if the problem is OpenGl, d/l the 1.06.00 driver (this is a driver for the V3), extract the OpenGL(r) Driver Version 1.0.0.0700 icd, and backup/rename the existing one (e.g. 3dfxogl.bak)

_________________________________________________

Network powered by 3Dfx and AMD
__________________________________________________




Good Job Nightbird
And with this workaround it correctly works with the lastest glide?
This night I want to take a look at this apps with original opengl 32 of SGI and with mesafx too.

Bye

Amigamerlin
3DFXZONE MODERATOR
Powerd By Voodoo5 6000
Go to Top of Page

dborca
Average

Romania


425 Posts

Posted - 11/09/2003 :  16:11:52  Show Profile  Visit dborca's Homepage  Send dborca a Yahoo! Message  Reply with Quote
I just d'loaded Anim8r. But cannot test it on Voodoo right now...

I'll run some more tests and get back to you, okay?


Regards,
Borca Daniel
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 11/09/2003 :  16:33:36  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Daniel and Amigamerlin, i tried on my Win2k machine (an original Sp2 under DirX7) and with a V4 4500 : that works with the opengl 1.0.0.700 !!

would be interesting to try other opengl icd's : .730, .733, .734, .740 and the .761 (for Win9x)

update : tried the 5 versions, failure
but i tried the version .695, works also !

the version .700 is the "limit" for this software

_________________________________________________

Network powered by 3Dfx and AMD
__________________________________________________




Edited by - Nightbird on 11/09/2003 16:56:55
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 11/09/2003 :  17:08:03  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
@ Phalanx
d/l the 1.06.00 driver (this is a driver for the V3), extract the OpenGL(r) Driver Version 1.0.0.0700 icd, backup/rename the existing one e.g 3dfxogl.dll.bak

if you are under Win2k, copy the "old" opengl in C:\Windows\WinNT\System32
XP, the same ??

and start Anim8or v. 0.85



__________________________________________________

Network powered by 3Dfx and AMD
__________________________________________________




Edited by - Nightbird on 11/09/2003 18:11:25
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 11/09/2003 :  17:15:12  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
@ Daniel
when you will start this software, go to "about" then "opengl info" , you will see the opengl extensions used

__________________________________________________

Network powered by 3Dfx and AMD
__________________________________________________



Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 11/09/2003 :  18:26:41  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
i tried also under ME and DirX8.1 (and others drivers of course), this is the same problem
only the versions opengl icd 0.700 or < can run the software



__________________________________________________

Network powered by 3Dfx and AMD
__________________________________________________

Go to Top of Page

NitroX infinity
Average

Netherlands
352 Posts

Posted - 11/09/2003 :  18:45:50  Show Profile  Visit NitroX infinity's Homepage  Reply with Quote
Thank you all so much, the program is running again
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page

 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums