3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo2 Discussions
 ATI Radeon 9250 + Voodoo2 = Display corruption!
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  

Chips
Initiate

Australia


79 Posts

Posted - 18/07/2005 :  04:52:29  Show Profile  Visit Chips's Homepage  Reply with Quote
Hi everyone,

Recently I tried to place an ATI Radeon 9250 in the same machine as a voodoo 2 running windows XP and using the fastvoodoo gold drivers.

Everything is great until I go to use the Voodoo2. Then, either system locks up and/or the Radeon suddenly suffers severe display corruption.

I've tried it on 2 different machines and I also tried using an ATI Radeon 9200SE but the same thing happened!

Anyone know a fix to this??


My XP home Collection...

Voodoo2 8Mb + Nvidia FX5200, Intel PIII-1.13Ghz, MS-6315
Voodoo5 5500 MAC PCI SLI, Intel PII 400, Intel P6LX-A+
Voodoo2 12Mb (SLI) + Geforce2 MX400, AMD K6-III+ 600Mhz, Jetway ALI 542C
Radeon 9250, Intel PIII 1Ghz, ABIT BE6
Radeon 9200SE, AMD K6-III+ 550Mhz, PC PARTNER VIA MVP3
Geforce 7800 GO, Centrino Duo 2.16Ghz, Dell Inspiron 9400

Chips
Initiate

Australia


79 Posts

Posted - 18/07/2005 :  05:31:12  Show Profile  Visit Chips's Homepage  Reply with Quote
Yikes, I think I found the fix - will try it later sometime.

Aparently there is a special set of glide files requried for ATI cards at http://www.shifter.sk/helppage/default_fix.htm#Glide2x

Now if only I could find out why I am getting "VPU recover" messages from my Radeon 9250 when it's on my Jetway Super Socket 7 mobo....

My XP home Collection...

Voodoo2 8Mb + Nvidia FX5200, Intel PIII-1.13Ghz, MS-6315
Voodoo5 5500 MAC PCI SLI, Intel PII 400, Intel P6LX-A+
Voodoo2 12Mb (SLI) + Geforce2 MX400, AMD K6-III+ 600Mhz, Jetway ALI 542C
Radeon 9250, Intel PIII 1Ghz, ABIT BE6
Radeon 9200SE, AMD K6-III+ 550Mhz, PC PARTNER VIA MVP3
Geforce 7800 GO, Centrino Duo 2.16Ghz, Dell Inspiron 9400

Edited by - Chips on 18/07/2005 05:37:54
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 18/07/2005 :  09:30:20  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
try setting the apg speed to 4x (or even 2x,1x or disabled),make sure fastwrites are off (they should be off,I dont think your mobo supports them),and install the latest hyperion drivers..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

Chips
Initiate

Australia


79 Posts

Posted - 18/07/2005 :  14:01:58  Show Profile  Visit Chips's Homepage  Reply with Quote
Thanks for that...

Yes I have no problems running the Radeon cards in the VIA chipset, it's the ALI chipset that does it

I have even tried a friend's ALI chipset mobo - same problem. Turned AGP to 1x no luck and also the catalyst drivers turn fast write off anyway.

My XP home Collection...

Voodoo2 8Mb + Nvidia FX5200, Intel PIII-1.13Ghz, MS-6315
Voodoo5 5500 MAC PCI SLI, Intel PII 400, Intel P6LX-A+
Voodoo2 12Mb (SLI) + Geforce2 MX400, AMD K6-III+ 600Mhz, Jetway ALI 542C
Radeon 9250, Intel PIII 1Ghz, ABIT BE6
Radeon 9200SE, AMD K6-III+ 550Mhz, PC PARTNER VIA MVP3
Geforce 7800 GO, Centrino Duo 2.16Ghz, Dell Inspiron 9400
Go to Top of Page

Chips
Initiate

Australia


79 Posts

Posted - 19/07/2005 :  04:58:07  Show Profile  Visit Chips's Homepage  Reply with Quote
I tried the radeon glide drivers last night and it fixed the display corruption problems!

I also noticed that there is an equivalent set of Geforce glide drivers, however when I tried them on my Geforce2 system I got errors so I rolled it back to Fastvoodoo 4.0 XP Gold and it was fine again. Oh well.

As for the Radeon "VPU Recover" problem - My advise is to never put a Radeon 92XX family card in an ALI SS7 chipset - I've removed it and put it in the VIA instead

My XP home Collection...

Voodoo2 8Mb + Nvidia FX5200, Intel PIII-1.13Ghz, MS-6315
Voodoo5 5500 MAC PCI SLI, Intel PII 400, Intel P6LX-A+
Voodoo2 12Mb (SLI) + Geforce2 MX400, AMD K6-III+ 600Mhz, Jetway ALI 542C
Radeon 9250, Intel PIII 1Ghz, ABIT BE6
Radeon 9200SE, AMD K6-III+ 550Mhz, PC PARTNER VIA MVP3
Geforce 7800 GO, Centrino Duo 2.16Ghz, Dell Inspiron 9400
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums