3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo2 Setup and tweaking
 V2 (and Obsidian2) Glide driver kit 21/02/2010
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

koolsmoky
Moderator

101 Posts

Posted - 03/05/2005 :  04:24:43  Show Profile  Visit koolsmoky's Homepage  Reply with Quote
Hi guys,

I'm dropping off a new V2 (and Obsidian2) Glide driver kit for those who still keep the good 'ol 3dfx V2 hardware for occasional spins of their favorite glide2x,3x apps. The kit includes bleeding edge builds of 3dfx glide2x,3x drivers from http://glide.sourceforge.net/ and new win2k/xp/vista 32bit miniport drivers.

glide2x.dll 2.57.0.6528
glide3x.dll 3.4.0.6528
fxgpio.sys, fxptl.sys 4.3.0.1105

The glide driver uses 3dnow! and mmx optimizations. The miniport includes memmap fixes. Besure to read the readme.txt first. You have been warned.

Win2k/XP/VISTA 32bit: If the OS doesn't ask for a driver, install the drivers from the device manager.

Win9x/ME: Install the reference 3dfx V2 driver, then copy glide2x.dll and glide3x.dll to c:\windows\system.

For OpenGL, get Mesa for 3dfx Glide or Metabyte WickedGL or 3dfx MiniGL.

If you post feedbacks, remember to include a description of your pc setup, OS, app version, if the app uses glide2 or glide3, etc. And don't forget to thank the developers over at sourceforge.

Notes:
* Removed dirty hacks from the windows miniport driver. Fixes potential system hangs on modern systems.
* The driver inf will set SSTV2_RGAMMA, SSTV2_GGAMMA, SSTV2_BGAMMA to 1.00
* Added grStippleMode and grStipplePattern. Using Glide64, Mario will now do his dissolve trick properly.
* Includes fixes for memmap errors and desktop corruptions.
* Optimized for 3dnow! and mmx.
* FX_GLIDE_SWAPINTERVAL = 0 will force VSYNC off. V2 SLI may have problems syncing the scanlines when VSYNC is off.
* Alphablending dither subtraction is disabled by default. Set SSTH3_ALPHADITHERMODE = 3 to enable dither subtraction.
* 4x4 dither matrics is used when alphablending dither subtraction is enabled. Other wise it's always 2x2.
* Set SSTV2_MISMATCHED_SLI = 1 for mismatched SLI support. This may not work due to differences in V2 board design. If you have problems try swapping the PCI slot order of the V2 boards.
* If the screen goes blank but you still hear the application running in the background, reconnect your display and pass-through cable to the second V2 or set SSTV2_SWAPBOARDS = 1
* Win9x/ME: copy glide2x.dll and glide3x.dll to c:\windows\system
* Quantum3D Obsidian2 X-24, X-16, and similar SLI boards must have
the following set.
SSTV2_FT_CLKDEL = 5
SSTV2_TF0_CLKDEL = 7
SSTV2_TF1_CLKDEL = 7
SSTV2_TF2_CLKDEL = 7
SSTV2_SLIM_VIN_CLKDEL = 3
SSTV2_SLIM_VOUT_CLKDEL = 2
SSTV2_SLIS_VIN_CLKDEL = 3
SSTV2_SLIS_VOUT_CLKDEL = 2
SSTV2_GRXCLK = 90

-KoolSmoky

Download Attachment: Voodoo2.zip
446KB

Edited by - koolsmoky on 20/02/2010 18:13:31

ArchAngelCD
Average

USA


228 Posts

Posted - 03/05/2005 :  22:13:00  Show Profile  Visit ArchAngelCD's Homepage  Send ArchAngelCD an ICQ Message  Reply with Quote
KoolSmokey,
Good to see you are still around and working hard for all of us. Thank you for your hard work and time.

These are Voodoo2 drivers that work under WinXP?
If so will SLI work correctly?

Right now I have a dual boot and I'm running my 24Mb Voodoo2 SLI setup under Win98se. It would be great if I could totally get away from Win9x.

____________________________

Asus P4P800 i865PE | Intel 3.2 GHz P4C | 2048 Mb Kingston PC3200 Dual Channel DDR SRAM | 160 Gb Western Digital SATA HD | NEC ND-3520 16X DVD-RW | WinXP Pro SP2 | ATI Radeon X850 Pro | 6-channel AD1985 audio CODEC | 3Com 3C940 Gigabit LAN | Diamond Monster 3D II 24Mb SLI
Go to Top of Page

koolsmoky
Moderator

101 Posts

Posted - 03/05/2005 :  22:47:55  Show Profile  Visit koolsmoky's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ArchAngelCD


These are Voodoo2 drivers that work under WinXP?
If so will SLI work correctly?



Yep, they should work. Infact, I'm using them under WinXP.

KoolSmoky
Go to Top of Page

ArchAngelCD
Average

USA


228 Posts

Posted - 04/05/2005 :  04:18:54  Show Profile  Visit ArchAngelCD's Homepage  Send ArchAngelCD an ICQ Message  Reply with Quote
Outstanding.... I'll give them a try ASAP and let you know how they work on my system. Thanks again...

____________________________

Asus P4P800 i865PE | Intel 3.2 GHz P4C | 2048 Mb Kingston PC3200 Dual Channel DDR SRAM | 160 Gb Western Digital SATA HD | NEC ND-3520 16X DVD-RW | WinXP Pro SP2 | ATI Radeon X850 Pro | 6-channel AD1985 audio CODEC | 3Com 3C940 Gigabit LAN | Diamond Monster 3D II 24Mb SLI
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 06/05/2005 :  14:07:17  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
I will test the driver ASAP.
I'm really happy there is a new release,this driver simply rules.fast,compatible,and almost no errors.only had problems with diablo2 rebooting my pc from time to time (the event viewer wrote this:
"The Voodoo2 Board Remapper service failed to start due to the following error:
The system cannot find the file specified."),the problem seemed to disappear when I loaded the original 3dfx memory mapper.
I wonder if the new version fixes it.anyway,you own.

my specs: athlonxp 3000/radeon9800p/512MB Ram/A-Trend Voodoo2 12MB matched SLI,running xp pro (and win98se)

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 06/05/2005 17:32:31
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 06/05/2005 :  18:13:18  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
ok,gave a it a quick fly,this is what I got:
-the driver works fine.no random errors,etc.
-hitman1 (a glide3x game) finally runs with the beta glide3x (ver 3.3.0.40405).the previous version of beta glide3x (ver 3.3.0.40404) was unable to launch the game,I had to use the original 3dfx glide3x.the game looks damn sweet with the 2x2 dither matrix.
-counters strike (1.5 and 1.6 alike) still have that weird texture flickering problem,right after you join a game (or create a lan server) and you are in the team selection screen,the textures and mouse cursor flash wildly (black,grey,pink or green colour).the problem dissapiers once you enter the game.this is noticable (although hardly noticable I must add) in some other games as well,return to castle wolfenstein and undying for example.all those games use glide2x (natively,or via the wickedgl/minigl miniport).latest original glide2x doesnt have this problem.

I'll see if I can reproduce that diablo2 reboot.

again,awesome work

edit: any chance I could get the new 3dfx logo spinning when startin a glide app? I like it a lot..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 06/05/2005 20:15:27
Go to Top of Page

enthomologist
Initiate

Poland


66 Posts

Posted - 06/05/2005 :  23:36:42  Show Profile  Visit enthomologist's Homepage  Reply with Quote
Very fine so far - i noticed a speed improvement in Unreal Tournament (SLI), not saying about an excellent image quality as for a Voodoo2. What about that Diablo 2 issue? I decided to bring that old sleeping monster to live...with an old glide renderer,of course. We'll see. Anyway, great job, Koolsmoky, as always - please keep it that way, and we'll end up porting Half-Life 2 to glide rendering:-D

"The board authorized you? Hm. The board doesn't know the first thing about science. All they want is something to make them more money, a product. Don't worry...they'll get their product..." - dr Malcolm Betruger
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 07/05/2005 :  18:50:24  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
about diablo2-my system rebooted sometimes,mainly when exiting the game to the main menu (640*480 switches to 800*600),or when alt-tabbing the game,but the reboot was quite rare,say once a day (playing diablo2 for approx. 10 hours).this was with the previous version of koolsmoky's driver (a.k.a. the second release,the new one is third).no reboots so far,but I have to play more to be sure..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

enthomologist
Initiate

Poland


66 Posts

Posted - 17/05/2005 :  22:37:05  Show Profile  Visit enthomologist's Homepage  Reply with Quote
Speaking of Diablo 2 again - works 100% perfectly with this "night-build" driver, nice speed (1.02 glide renderer).

"The board authorized you? Hm. The board doesn't know the first thing about science. All they want is something to make them more money, a product. Don't worry...they'll get their product..." - dr Malcolm Betruger
Go to Top of Page

Chips
Initiate

Australia


79 Posts

Posted - 20/05/2005 :  16:26:10  Show Profile  Visit Chips's Homepage  Reply with Quote
3DNow and MMX optimisations hey? Sounds pretty sweet!

So will I notice a difference in frame rate with my setup (see sig)?

Any plans for a DirectX interface?

Cheers,

Chips.

My XP home Collection...

Voodoo2 8Mb + Nvidia FX5200, Intel PIII-1.13Ghz, MS-6315
Voodoo5 5500 MAC PCI SLI, Intel PII 400, Intel P6LX-A+
Voodoo2 12Mb (SLI) + Geforce2 MX400, AMD K6-III+ 600Mhz, Jetway ALI 542C
Radeon 9250, Intel PIII 1Ghz, ABIT BE6
Radeon 9200SE, AMD K6-III+ 550Mhz, PC PARTNER VIA MVP3
Geforce 7800 GO, Centrino Duo 2.16Ghz, Dell Inspiron 9400
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 31/08/2005 :  12:51:43  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
bump for sticky.

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

Web Staff
Moderator

369 Posts

Posted - 08/10/2005 :  19:13:55  Show Profile  Visit Web Staff's Homepage  Reply with Quote
Sticky, done

____________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community

____________________________
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 09/12/2005 :  10:25:10  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
..I still have occasional reboots when exiting games with the new memory mapper.doesnt happen with the old one (from 3dfx)..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 09/12/2005 10:28:53
Go to Top of Page

TempesT
Novice

2 Posts

Posted - 18/03/2006 :  02:07:30  Show Profile  Visit TempesT's Homepage  Reply with Quote
Very nice versions of Glide!
They solve a problem that I had with the original 2.56 builds and my Miro Hiscore2 SLI set using Windows 98.

Using the original miro fxoem2x.dll from an older Miro Hiscore 2.54 driver, you could get TV-out to function using the newer drivers.
That even worked in windows 2000.
But there was a problem under windows 9x (strangly no problem in windows 2000) . If you used this fxoem2x with the original 3dfx 2.56 glides, you couldn't change the resolution or restart the game in a different display setting, this would crash the app (with a glide error, I forgot what)

You could try to use the older glide 2.54 versions, TV-out would function perfectly, but they only function if I set my Front side bus to 66 Mhz (PIII on a intel BX mainboard). A higher FSB makes the Voodoo horribly unstable using older glides.

But this new 2.56 Glide build solves my problem!!!
-works just as stable ad the original 2.56 3dfx glides, and the Miro TV-out is functioning perfectly!!! many thanks!!

I do have 1 problem with this new glide 2.56. It doesn't function with the Metabyte Wicked3D stereo wrapper if you set it in "Voodoo2" mode. It only works if it is set to "global 3dfx" modes.
If I play Quake3 using Wicked GL I get:
"Error" "PCI library not open." If the Wicked3d Glide2x stereo wrapper is set to "voodoo2"

Using Voodoo2 mode allows resolution override to strange resolutions like: 640x960 , that works wonderfully in stereo. So I would very much like to have this bug sorted out, so I post it here.

But very nice work!! I'll test it a bit more in the coming days
Go to Top of Page

PanoramixDruida
Average

Argentina
152 Posts

Posted - 03/06/2006 :  16:49:15  Show Profile  Visit PanoramixDruida's Homepage  Send PanoramixDruida an ICQ Message  Reply with Quote
My system specs:

MSI K8N Neo2 Platinum motherboard
MSI NX6600 Diamond video card
2 x Diamond Monster 3D II 8Mb. each in SLI
AMD Athlon 64bits 3000+
1Gb RAM (2 x 512Mb)
Maxtor SATA II 6V200E0 200Gb HDD
WinFast TV 2000
Samsung CDRW

The driver works fine to me. No problems at all with games. I tested RedLine Racer, Quake and Unreal Tournament. The only bad thing I experienced, is that when I want to do Alt+Tab, they don't swith to the Windows Desktop, and the image freezes. I cannot get back to the game too.
Go to Top of Page

adromalius
Novice

1 Posts

Posted - 23/10/2006 :  22:40:27  Show Profile  Visit adromalius's Homepage  Reply with Quote
system

athlon xp 3000+
36gig raptor
1gb ram
nforce chip set a7n8x-e deluxe mobo
2 x voodoo 2 sli config


I play alot of diablo 2 lod. I have always heard voodoo ran the game best.
It is true, this driver runs the game great. There are some odd happenings at game load up tho.
3dfx logo displays 3 times in a row at diablo launch
and every time you join a game.

Really odd.

besides that it works great.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page

 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums