3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 Gaming with 3dfx Voodoo cards
 Screenshots
 Half-Life 2 (Voodoo3)
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 14/04/2005 :  23:44:43  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
..using the latest SFFT.you will have to run in a window and set your desktop to 16bit if you want to launch the game:

Image Insert:

143.99KB


Image Insert:

129.77KB


Image Insert:

156.06KB

runs fast enough (athlon xp 3000 CPU),but looks bad,mainly because most of the textures are larger than 256*256.It would look WAY better with sw rescalling,but I dont think someone is going to do sw rescaling for D3D..unless SFFT wants to make another miracle and copy the sw rescalling from mesafx somehow

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 14/04/2005 23:45:25

ahavasi
Average

Hungary
183 Posts

Posted - 16/04/2005 :  13:58:56  Show Profile  Visit ahavasi's Homepage  Click to see ahavasi's MSN Messenger address  Reply with Quote
LoL :)

AMD Athlon64 3200+@4200+, MSI K8N Neo4-F, 1gb Supertalent 480mhz, VooDoo 5 5500 Mac@PC
Go to Top of Page

ahavasi
Average

Hungary
183 Posts

Posted - 16/04/2005 :  19:42:13  Show Profile  Visit ahavasi's Homepage  Click to see ahavasi's MSN Messenger address  Reply with Quote
Can I run HL2 whit voodoo 5 5500??? (offical drivers, whit mesa FX)??

AMD Athlon64 3200+@4200+, MSI K8N Neo4-F, 1gb Supertalent 480mhz, VooDoo 5 5500 Mac@PC
Go to Top of Page

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 16/04/2005 :  20:34:49  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
@ahavasi Yes, you can

with SSFT alpha 27 : http://www.3dfxzone.it/news/puntatore.php?uid=861 (Voodoo4/5 - 2.06Mb)
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 16/04/2005 :  21:42:06  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
yes you can,but you will be unable to change the advanced video settings ingame.I have created an autoexec file that will run the game with LOW settings,it should improve the FPS a bit.get it here,put it to your CFG folder (under steam\blahblah\HL2).this will launch the game with all settings at "LOW"..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 16/04/2005 :  23:02:29  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
..actually,it looks like that ugliness is caused by texture compression.HL2 uses 256*256 textures for dx6 cards (and for LOW detail as well).

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 16/04/2005 23:03:00
Go to Top of Page

agrelaphon
Average

Greece


164 Posts

Posted - 17/04/2005 :  19:10:18  Show Profile  Visit agrelaphon's Homepage  Reply with Quote
It looks like texture compression to me also.
..hey, those guys made compressed textures for dx6 cards?
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 17/04/2005 :  21:16:09  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
nope.looks like it got activated by accident.I need to look into it again,but I dont have time right now..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 03/06/2005 :  21:29:47  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
..ok,it seems like HL2 is using some texture format not supported by voodoo3.that means it it cannot be fixed..too bad.

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

r21vo
Average

Latvia


294 Posts

Posted - 04/06/2005 :  19:10:57  Show Profile  Visit r21vo's Homepage  Reply with Quote
maybe a patch could fix that? (decompress texture files for game)


3dfx tricks, tests and wallpapers

3dfx.rule.lv
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 04/06/2005 :  19:48:39  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
nope.its not texture compression thats causing the problem (texture compression can be disabled easily).when you check the console,it says: failed to create dx8 texture (or something similar,I dont have it installed anymore),apparently HL2 requires some texture format (24bit is my bet) that is not supported by the voodoo3..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums