3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Rush and Voodoo1 Topics and Setup Tips
 Gah, Monster 3D not liking my setup
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  

Ariqu
Novice

3 Posts

Posted - 25/01/2005 :  11:26:00  Show Profile  Visit Ariqu's Homepage  Reply with Quote
I'm trying to run a Diamond Monster 3D with my dual Diamond Monster 3DII's and the 2...2's are beating the 1. I know there is only a matter of files needing to be switched so the other card can be called, but after switching and then finally just replacing all my Voodoo2 drivers with the Voodoo1's, I'm still having issues. Everytime I try to run something in glide, I get 1 of 2 results:

1. Strange Block pattern of a certain color. This pattern is the same in each program that results in this, but each program has a different color of blocks.

2. The old 3DFX logo in the distance, so to speak, but it's stuck and the program is locked up.

Actually, between both situations, the program has locked up. I've only once had the program actual work, but it has since stopped (a 3DFX torus demo, the 2x worked.)

Any ideas?

-Running Windows XP with official 3DFX released Windows 2000 drivers.
-Voodoo2's run great with no problems at all
-Looking for a glide switcher that'll work in XP

stealthbr
Novice

3 Posts

Posted - 08/06/2006 :  04:14:53  Show Profile  Visit stealthbr's Homepage  Reply with Quote
Im having the same problem about those blocks patterns. I can not make my diamond monster 3d run on my system.
Semprom 2800 + 512 RAM + Geforce 4MX .
I get exactly the same problem of yours.

I'd like some help. I have even tried win98 with original drivers but still it doesn't work.

I know my card is OK 'cause it runs ok on my Pentium 100 + S3 1 MB ;p
Go to Top of Page

bloodworm
Average

USA


278 Posts

Posted - 08/06/2006 :  19:47:38  Show Profile  Visit bloodworm's Homepage  Reply with Quote
sounds like a PCI timing issue. does the V2 cards use an IRQ? optionally maybe?
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 09/06/2006 :  08:32:08  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
voodoo1 doesnt work on new PCs.some users have managed to get it running on celeron based systems,but that should be considered as pure luck..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

stealthbr
Novice

3 Posts

Posted - 10/06/2006 :  21:09:49  Show Profile  Visit stealthbr's Homepage  Reply with Quote
why doesn't it work. Shouldn't it be PCI COMPILANT , blahblahblah ...
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 10/06/2006 :  22:09:49  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
there are no drivers that would solve the incompatibility and get it running.

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 10/06/2006 22:10:39
Go to Top of Page

bloodworm
Average

USA


278 Posts

Posted - 13/06/2006 :  15:33:37  Show Profile  Visit bloodworm's Homepage  Reply with Quote
Has anyone tried it with a PCI main video card? maybe the AGP video in the newer boards is the culprit.

Bloody Mess
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums