3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo2 Discussions
 wickedgl doesnt work in xp..
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 14/11/2004 :  21:30:21  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
..gives me this message:

Image Insert:

8.75KB

is this a known fact or am I doing something wrong..?
(athlonxp 3000,voodoo2SLI,winxp,fastvoodoo2 xp 4.0ge)

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 14/11/2004 21:31:43

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 15/11/2004 :  02:34:03  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
"known fact" or rather old "error message known"
but the problem is to know why and its exact meaning
Not sure that's a problem with WickedGl
With All the games or only with some or one game ?

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

dborca
Average

Romania


425 Posts

Posted - 15/11/2004 :  08:42:29  Show Profile  Visit dborca's Homepage  Send dborca a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nightbird

"known fact" or rather old "error message known"
but the problem is to know why and its exact meaning
Not sure that's a problem with WickedGl
With All the games or only with some or one game ?


ehm... well, it means exactly what it says: mipmap cannot span 2 MByte boundary... go figure...

this is a limitation for v1, rush and v2. it goes back in the days of v1, when the total amount of texture memory was 2MB. the driver needs to correctly align textures in order to prevent crossing this hard-limit.

another trick is to force TM to be at max 2MB (through some envvars, ini files or registry entries). this is, of course, crappy, since even 4MB is quite less nowadays...

Regards,
Daniel Borca
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 15/11/2004 :  17:46:39  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
hmm..seems like wickedgl+voodoo2+xp doesnt work..every game I have tried shows this error message (all quakes,half-like,mohaa)..
anyone tried this hw/sw combination? I would like to now if this is a no-go or if it is just me doing something wrong.
..tested a bit more,and icd seems to be working..but only version xx505 or older,newer ones show coruuption or simply crash.not a big deal,I was just curious (I know that wicked works fine for v3 and up under xp,seems like v2 is not the case.well,another bit of voodoo knowledge added)

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 16/11/2004 :  08:02:33  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
ehm... well, it means exactly what it says: mipmap cannot span 2 MByte boundary... go figure...

I know but that doesn't explain the problem with WickedGl (under XP ?)

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

dborca
Average

Romania


425 Posts

Posted - 16/11/2004 :  08:55:53  Show Profile  Visit dborca's Homepage  Send dborca a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nightbird

quote:
ehm... well, it means exactly what it says: mipmap cannot span 2 MByte boundary... go figure...

I know but that doesn't explain the problem with WickedGl (under XP ?)


really? why? because of XP?

the 3dfx drivers might employ a texture management scheme based on
certain system calls (the surface management).

Regards,
Daniel Borca
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 19/11/2004 :  20:25:40  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
If you set SET SST_TMUMEM_SIZE=2, you will limit the texture memory to 2 mb even if you have more but is the error message now "generic" or limiting the texture memory can it improve the problem ? (though not perfect )

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

dborca
Average

Romania


425 Posts

Posted - 25/11/2004 :  11:27:03  Show Profile  Visit dborca's Homepage  Send dborca a Yahoo! Message  Reply with Quote
trial and error is the best way to answer this.

if the error still appears,

1) the limiting does not take place (for various reasons)
2) the problem lies elsewhere and the window displays simply the wrong error message
3) the wickedgl is so dumb that it still asks the system to allocate a texture over this limit (technically, it would be like trying to ilegally cross the border of an island-republic. *grins to those people who can't use their own heads to carry the logic further*)

note that a texture can span a 2MB boundary, but a mipmap can't

Regards,
Daniel Borca
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 30/11/2004 :  20:13:05  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
..ok,located the problem.under xp,wickedgl incorrectly assumes a voodoo3 is installed,and that results in that error.under 98se,it finds voodoo2 SLI without problems..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 27/12/2004 :  20:02:36  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
..got new info.wickedg/minigl problems are caused by some nasty bug in fastvoodoo2 4.0xp driver,fv2 3.0 works fine.so let us take a closer look at the fastvoodoo2 4.0xp driver:

-minigl doesnt work (bug)
-wickedgl doesnt work (bug)
-old glide2x games dont work (because of the glide2x to 3x wrapper)

I'm not trying to insult anyone,but isnt this kind of driver a bit..useless?

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 27/12/2004 20:05:25
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 27/12/2004 :  21:21:32  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
For a full constructive criticism, how the driver 3.5 for Win2k/XP works since it uses the same glide (2 & 3) as the 3.0 for Win2k/XP ?
On a side note, indeed i have observed that old games using glide2 have "difficulties" with the wrapper and sometimes/often, changing for a classical "glide 2" can really help.

thks

edit : what's your machine ?

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________

Edited by - Nightbird on 27/12/2004 21:40:40
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 28/12/2004 :  15:21:32  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
ok,I have tested a bit.fastvoodoo2 3.0xp/3.5xp works fine.so I have installed fastvoodoo2 4.0xp and copied the glide2x from fv2 3.5 to my system32 folder and boom everything works.the wrapper was causing ALL the trouble..so fastvoodoo2 4.0xp works fine ,all you need to do is get rid of that wrapper..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 28/12/2004 15:22:01
Go to Top of Page

gdonovan
Initiate

USA
92 Posts

Posted - 04/01/2005 :  05:18:46  Show Profile  Visit gdonovan's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ps47

..gives me this message:

Image Insert:

8.75KB




I run into the same error under NT- Clean install, Install Quantum3d drivers, install Wickedgl program, it installs mini drivers, start quake II/III and boom.

Go to Top of Page

Roger Wilco
Novice

1 Posts

Posted - 15/03/2005 :  17:36:47  Show Profile  Visit Roger Wilco's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ps47

ok,I have tested a bit.fastvoodoo2 3.0xp/3.5xp works fine.so I have installed fastvoodoo2 4.0xp and copied the glide2x from fv2 3.5 to my system32 folder and boom everything works.the wrapper was causing ALL the trouble..so fastvoodoo2 4.0xp works fine ,all you need to do is get rid of that wrapper..



Thanks for your post; this has fixed all the problems I was having!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums