3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 General Discussions
 Evolution Driver Expert Edition for v4/5 1.01.16
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  

Raziel64
Average

Argentina


143 Posts

Posted - 06/10/2004 :  06:47:47  Show Profile  Visit Raziel64's Homepage  Click to see Raziel64's MSN Messenger address  Send Raziel64 a Yahoo! Message  Reply with Quote
What's new:

- Fixed and improved driver installer.
- Fixed some D3D issues.
- 3Dfx Tools TemporalAA support enabled. (Special Glide3x lib
download required).
- Full v5 6000 support.
- Updated glide/opengl libs (finally the Evo's v.1.00.09 issues are
fixed).
- Improved performace and mainly compatibility with Dx8.x and Dx9.x
games.

www.evolutiondrivers.cjb.net


Evolution Drivers Series

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 06/10/2004 :  06:58:46  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
coooool (i'm downloading)

ps: DBorca's TemporalAA Patch Setup does this: replaces your \system's glide3x.dll with the TAA one (remember to back up the another one )
Go to Top of Page

Ragnarok72
Novice

USA
28 Posts

Posted - 06/10/2004 :  23:13:05  Show Profile  Visit Ragnarok72's Homepage  Reply with Quote
Alright, possible stupid questions here:

What version of windows is this update for? Win9x or WinNT/2k/XP?

Secondly, I'm curious if you can do anything for adding support for FF7pc into the drivers in some way without compromising anything. Or, heck, maybe just support for having the Duck Truemotion codec run (in a DirectShow5 context, mind you).

It appears that all display drivers that are newer than version 4.12.01.0543 have some incompatibility with either FF7pc or Duck Truemotion that causes me to get only the audio track of the Eidos Logo movie (It's impossible to get the game to ignore trying to play the movie, so I can't tell if the problem's with the codec or the game) with a black screen, followed by a hard lock. The codec works fine when used outside of the game (i.e., ran from windows media player).

Furthermore: the same thing happens in software mode! Which is why I think it might be occuring in the portion of the drivers responsible for DirectDraw itself, and not merely the Direct3D portion.

I should also mention that even your Evolution Driver (ver. 1.00.09 for Win9x) is not immune to this, either. I haven't tried 1.00.16 yet, but I'm hoping that it somewhow works.
Go to Top of Page

kaneda-san
Novice

Argentina


41 Posts

Posted - 07/10/2004 :  00:46:47  Show Profile  Visit kaneda-san's Homepage  Click to see kaneda-san's MSN Messenger address  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ragnarok72

Alright, possible stupid questions here:

What version of windows is this update for? Win9x or WinNT/2k/XP?

Secondly, I'm curious if you can do anything for adding support for FF7pc into the drivers in some way without compromising anything. Or, heck, maybe just support for having the Duck Truemotion codec run (in a DirectShow5 context, mind you).

It appears that all display drivers that are newer than version 4.12.01.0543 have some incompatibility with either FF7pc or Duck Truemotion that causes me to get only the audio track of the Eidos Logo movie (It's impossible to get the game to ignore trying to play the movie, so I can't tell if the problem's with the codec or the game) with a black screen, followed by a hard lock. The codec works fine when used outside of the game (i.e., ran from windows media player).

Furthermore: the same thing happens in software mode! Which is why I think it might be occuring in the portion of the drivers responsible for DirectDraw itself, and not merely the Direct3D portion.

I should also mention that even your Evolution Driver (ver. 1.00.09 for Win9x) is not immune to this, either. I haven't tried 1.00.16 yet, but I'm hoping that it somewhow works.



all evo's drivers are for 9x based system .

Powered by:
Pentium 2 350 Slot 1
3dfx Vodoo 4500 32 Vram Napalm AGP | OEM( L-Card )
64 MB ram pc 100 ;D
Go to Top of Page

Ragnarok72
Novice

USA
28 Posts

Posted - 07/10/2004 :  01:05:13  Show Profile  Visit Ragnarok72's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kaneda-san


all evo's drivers are for 9x based system .



Ok, then. Time to install....

However, my question regarding FF7pc/Duck Trumotion codec still stands.

Edited by - Ragnarok72 on 07/10/2004 01:05:41
Go to Top of Page

SuperFurryFurryThing
Average

385 Posts

Posted - 09/10/2004 :  01:54:17  Show Profile  Visit SuperFurryFurryThing's Homepage  Reply with Quote
Well I have done a quick test with the driver, and it certainly fixes the problem with Colin McRae Rally 2, which was running very slowly. Graphic corruption still exists in MachWarrior 4 Mercenaries. Il2 Sturmovic still seems very slow, I think that this is texture download related, and the DX 8.1 SDK Environment Mapping Cube Map Sample still shows corruption (This is an extended vertex format parsing problem). You might want to look at these issues. All of the above are DirectX problems.

SFFT
Go to Top of Page

Raziel64
Average

Argentina


143 Posts

Posted - 09/10/2004 :  06:09:02  Show Profile  Visit Raziel64's Homepage  Click to see Raziel64's MSN Messenger address  Send Raziel64 a Yahoo! Message  Reply with Quote
Ok!..
I'll take a look soon... I really need more free time now.

Evolution Drivers Series
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 11/10/2004 :  12:11:40  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
tried commandos3,to see if the problem is still there (all characters were invisible once the game entered the hybrid 2D/3D mode-basically in any exterior.weird,because the game runs fine even on a matrox400 card).ther problem is still there..well actually with evo you are able to see something,small texture corruptions where the characters are supposed to be..if you turn on 4x FSAA,grey boxes will appear on those places where characters are supposed to be,and this makes the game somewhat playable (yeah!),althought its still pretty annoying (diehards only).I have been playing with 3da a bit,and I have some info,I'll post screens today..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 11/10/2004 12:14:24
Go to Top of Page

ps47
Moderator

Slovakia
1461 Posts

Posted - 11/10/2004 :  22:28:11  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
ok,here are the screens (latest evo,voodoo5):

3d only works fine (interiors):
Image Insert:

30.94KB

2d/3d hybrid mode (exteriors),evo dislays something (standard drivers dont show anything),that two colored stripes are the green baret:
Image Insert:

75.64KB

exterior in window (3danalyze),desktop set to 16-bit:
Image Insert:

81.35KB
no change,looks like the standard game (stripes are less wisible,and disappiered because of image compression,but they are there.)

exterior in window,(3danalyze),desktop set to 32-bit:
Image Insert:

66.68KB
forcing 32-bit colour FIXES THE CHARACTERS,but screws the backround

normal fulscreen,evo driver 4x FSAA enabled:
Image Insert:

83.14KB
oh yeah,we have gray boxes for characters!off to play the game


conclusion:the game exteriors backgrounds are 16-bit.the characters are however 32-bit,and for some weird reason,voodoo5 cant render the background in 16-bit and the characters in 32-bit at the same time.

possible fix: force 32-bit rendering for all hardware accelerated textures (or something similar) option in D3D options/3dfx tools..
(thinking about it,it may need exactly the opposite-convert all 32-bit textures to 16-bit..)

I can be wrong of course..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 11/10/2004 23:22:31
Go to Top of Page

Ragnarok72
Novice

USA
28 Posts

Posted - 30/10/2004 :  00:17:44  Show Profile  Visit Ragnarok72's Homepage  Reply with Quote
Hey Raziel, I found a new bug! Although, I'm assuming this exact game issue hasn't been brought up yet, so if it has, then, uh, I guess nobody's released a fix yet despite it already being brought up.

My Config: Evolution 1.01.16 set, on a V5 5500, in Win9x.

The name of the game is Star Trek:Bridge Commander. If I use 2xFSAA or noFSAA mode, I have support for the "Enhanced Glows" feature of the game, and it works well. HOWEVER, if I try to use the "High Color" mode in the options and play the game, I get this:

Image Insert:

64.2KB

And yes, it'll do that even if I enable Force 32bit Rendering in the 3dfx Tools.

But.....if I run the game with 4xFSAA on I lose support for the "Enhanced Glows", but the "High Color" mode works as it is supposed to:

Image Insert:

75.41KB

Edited by - Ragnarok72 on 30/10/2004 00:20:35
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums