3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 Gaming with 3dfx Voodoo cards
 Games
 Nascar 2003 and Voodoo 5 5500
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

ivoire
Novice

18 Posts

Posted - 24/06/2004 :  06:38:09  Show Profile  Visit ivoire's Homepage  Reply with Quote

Anybody know how to run this game on it? I'm on win 98 se and the latest amigamerlin drivers.

Thanks!

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 26/06/2004 :  10:36:39  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
What Nascar ? and what's your problem ?
a link will be Always useful

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________

Edited by - Nightbird on 26/06/2004 10:37:14
Go to Top of Page

ivoire
Novice

18 Posts

Posted - 03/07/2004 :  07:01:26  Show Profile  Visit ivoire's Homepage  Reply with Quote

Hello,

As the topic said, it's Nascar racing 2003..;)

You can get the demo here.

http://www.sierra.com/file_list.do?gamePlatformId=271

The game star, but I want to go on track, paf! I go back to the desktop.

I repeat, I'm on win98 SE and I'm using the latest Amigamerlin drivers.

Thanks!
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 03/07/2004 :  11:33:17  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
As the topic said, it's Nascar racing 2003..;)

The topic said "Nascar 2003" and you don't know Nascar Thunder 2003 ...

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

ivoire
Novice

18 Posts

Posted - 03/07/2004 :  18:32:06  Show Profile  Visit ivoire's Homepage  Reply with Quote

oh!

Yes..;) Sorry. No It's not Nascar Thunder..
Go to Top of Page

burgunder
Novice

7 Posts

Posted - 03/07/2004 :  20:46:29  Show Profile  Visit burgunder's Homepage  Reply with Quote
In this thread http://www.3dfxzone.it/enboard/topic.asp?TOPIC_ID=61&SearchTerms=voodoo there is a solution mentioned, but I think that Nascar 2003 will be rather slow unless you have a fast CPU. I remember reading that running version 2002 on voodoo card requiered some texture editing, but good luck with the game and don't forget to try the mods that has been made for it personally i drive the Trans-Am mod.
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 04/07/2004 :  00:05:35  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Hum, i downloaded the demo and tried under ME, DirX8.1b and my Voodoo 5.
When i start the demo, "problem" : it would need DirX9.0. But interesting, the demo started without problem under DirX8.1b (perhaps different for the full game).
Anyway, it runs in D3D, in 1024*768 16 bits with the driver that i'm using (without problem ? with some graphic glitches - a specific problem to this core).
So in order to see if that can help, try a driver using the same core like the Raziel64 Evolution Driver Expert Edition V1.00.00 Beta.
You will find it here
3rd Party Drivers
Voodoo4/5 Win9x

Post again if that works or not.

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________

Edited by - Nightbird on 04/07/2004 00:12:13
Go to Top of Page

ivoire
Novice

18 Posts

Posted - 09/07/2004 :  04:49:06  Show Profile  Visit ivoire's Homepage  Reply with Quote

Hello!

I've install the Raziel drivers...and...it's working!..;)

But I got troubles with others games now..;) My best game, Grand prix legends doesn't start anymore in glide mode, only in D3D...:( And Down town run is so slow now, I can't play with.

Any idea what's the trouble?

Thanks for the help!
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 09/07/2004 :  07:38:03  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Links ?

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

ivoire
Novice

18 Posts

Posted - 09/07/2004 :  08:44:39  Show Profile  Visit ivoire's Homepage  Reply with Quote

You can get the original demo and a new one, V2004, but I'm not sure if it'll working on Voodoo?

http://www.3dgamers.com/games/grandprixlegends/
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 09/07/2004 :  20:19:12  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Hum, GPL the original ? i own the full game and if i remember, the game ran perfectly in glide on my machine.
I will give it a new try.

The new, never tried but i will d/l it asap.

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

ivoire
Novice

18 Posts

Posted - 09/07/2004 :  21:04:03  Show Profile  Visit ivoire's Homepage  Reply with Quote
The game running well with any drivers I've try except the latest one, Raziel. I don't know why, but I only get a black screen.


Go to Top of Page

ivoire
Novice

18 Posts

Posted - 11/07/2004 :  18:49:38  Show Profile  Visit ivoire's Homepage  Reply with Quote
Hello!

I made a clean install of Raziel's drivers.

I've change the glide3x and 2x for the amigaone and Grand prix legends working again..with some bugs with some textures but it's running..;)

But I still got some probs with others games.

Crimson skies doesn't start.

I got this error, I dont know if it can help?

CRIMSON a causé une défaillance de page dans
le module CRIMSON.EXE à 01af:00440c2d.
Registres :
EAX=00000000 CS=01af EIP=00440c2d EFLGS=00010297
EBX=00000000 SS=01b7 ESP=00cbf988 EBP=78028eb4
ECX=00000000 DS=01b7 ESI=00000000 FS=40a7
EDX=00000000 ES=01b7 EDI=00cbfa69 GS=0000
Octets à CS : EIP :
8b 70 10 03 f1 89 08 8b 48 14 03 ca 89 70 08 89
État de la pile :
00000000 00440e78 00000000 00000000 00000000 0071d3a0 004411d5 00000000 00000000 0044049c 00000006 0000001f 00000000 00000000 004a785f 0071d3a0

Down Town run running to slow. Impossible to drive..

And the latest one it's Nascar racing 2002.

http://www3.sympatico.ca/ivoire1/NR2002ss001.jpg
http://www3.sympatico.ca/ivoire1/NR2002ss003.jpg

As you can see, the horison is black..

Maybe there's something to do with the setting of the Voodoo??

Thanks!
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 11/07/2004 :  19:46:11  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
Give some links, please
That will be really easier.

I installed Raziel64 last version but i'm not surprized if the Glide has some problems. In the drivers that i used "before" (but with the same D3D core), the Glide was older.

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 11/07/2004 :  21:48:44  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
I've change the glide3x and 2x for the amigaone and Grand prix legends working again..with some bugs with some textures but it's running..;)

Ok same problem for me (and the full game) : black screen as soon as i ran the game.
Since the game needs a glide 2, i made a backup of the "glide2 to glide3 translator dll" and copied the glide 2 that i used before (glide 2 - 2.61.00.0674 16/01/2001 -) and presto...

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page

Nightbird
Moderator



1938 Posts

Posted - 11/07/2004 :  23:00:21  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
GPL 2004 demo works also.
Hum, the demo - in theory - can run in mode 3dfx, opengl... but don't know if this is because of the demo, but the track loads only in D3D.
Anyway, at the beginning, a yellow graphic glitch is present but with the help of the 3dfx tools, it disappears.

ps : the demo doesn't seem very demanding : D3D7 so always in theory, can't be a problem for a V5.

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page

 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents © 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine © Snitz Forums