3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | GoogleSearch | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo4/5 Discussions
 v5 6000 + K.R.A.S.S. Engine (Aquanox, Spellforce)
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Author Previous Topic Topic Next Topic  

Grand Admiral Thrawn
Novice

Austria
40 Posts

Posted - 30/05/2004 :  11:30:37  Show Profile  Visit Grand Admiral Thrawn's Homepage  Send Grand Admiral Thrawn an ICQ Message  Reply with Quote
Greetings!

I have a major Problem using Games with K.R.A.S.S. Engine on my 6000. I tried AmigaMerlin 2.9 in Win9x and 3.0 XP in 2000, same problem. The K.R.A.S.S. games say, they cannot find the target resolution. Doesn't seem to have anything to do with desktop resolution and/or color depth however.

Spellforce works, initializing 1152x864, but as soon as i try to change the res, it does the same as AquaNox, giving me this ominous error message and telling me to install the latest 3dfx drivers. Spellforce however only works within the menu, when starting a campaign, the game crashes.

Now i DO know, that K.R.A.S.S. works on v5 5500 cards - so it should go well with the 6000, which it unfortunately does not.

Any suggestions? I'd love to see K.R.A.S.S. powered games come to life on my Rev.3400-A3. Thanks!

http://www.hardoverclock.com - Hard : Overclock! Professionality ...even overclocked!

Edited by - Grand Admiral Thrawn on 30/05/2004 11:48:04

Crash
Novice

22 Posts

Posted - 04/06/2004 :  11:18:28  Show Profile  Visit Crash's Homepage  Reply with Quote
> I have a major Problem using Games with K.R.A.S.S. Engine on my 6000.
> I tried AmigaMerlin 2.9 in Win9x and 3.0 XP in 2000, same problem.
> The K.R.A.S.S. games say, they cannot find the target resolution.
> Doesn't seem to have anything to do with desktop resolution and/or
> color depth however.

Greetings,

Your title indicates problems with Aquanox, which confuses me since I installed it an played a few days ago on my Voodoo5 6000. I'm using Windows 98se with Amigamerlin 2.9, albeit with some replaced .dll files as per the following thread regarding color banding:

I'm speaking of the original Aquanox, the first sequal to Archimedean Dynasty, not Aquanox 2. Sorry I don't have Spellforce.

Please let me know if I can help.

Crash!
Go to Top of Page

Grand Admiral Thrawn
Novice

Austria
40 Posts

Posted - 06/06/2004 :  01:49:47  Show Profile  Visit Grand Admiral Thrawn's Homepage  Send Grand Admiral Thrawn an ICQ Message  Reply with Quote
Yes, you probably can help!

Please tell me, which *.dll files you have replaced, and by which versions (download sources? Maybe you could also mail the *.dll Files to me as a zip/rar archive?)

Since the problem appears consistently in all K.R.A.S.S. Games (Aquanox, Aquanox 2, Spellforce, ...), it seems to be an engine-specific problem. Maybe your *.dll's can do the trick here.

Thanks in advance!

http://www.hardoverclock.com - Hard : Overclock! Professionality ...even overclocked!

Edited by - Grand Admiral Thrawn on 06/06/2004 01:51:03
Go to Top of Page

Crash
Novice

22 Posts

Posted - 13/06/2004 :  05:59:52  Show Profile  Visit Crash's Homepage  Reply with Quote
The dlls that I used were from the Amigamerlin 3.0 drivers for WindowsXP. I downloaded that archive, opened it, and copied the Glide2x.dll and Glide3x.dll over those from the Windows98 drivers - find them on your computer, probably in Windows\System, and replace them:

I got the XP drivers here:

http://www.3dfxzone.it/dir/3dfx/voodoo5/winxp.htm

Hope that helps!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2014 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums