3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | Search with Google | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo4/5 Setup and tweaking
 SFFT alpha drivers - V3/4/5 - Join to Testing
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 123

SuperFurryFurryThing
Average

386 Posts

Posted - 12/06/2007 :  10:39:32  Show Profile  Visit SuperFurryFurryThing's Homepage  Reply with Quote
I got D3D FSAA working using Freelancer as I described using the Alpha 47, it works fine.

SFFT
Go to Top of Page

gtxe
Novice

9 Posts

Posted - 12/06/2007 :  22:09:13  Show Profile  Visit gtxe's Homepage  Reply with Quote
I've updated the driver from Alpha 46 to Alpha 47:
- 4x AA is enabled in 3dfx Tools
- then I started 3DMark2001SE (demo not benchmark): 4xAA worked
- I tried FlatOut: No AA visible
- I tried 3DMark2001SE again, AA was gone :-O
- in Regedit I moved the string "SSTH3_SLI_AA_CONFIGURATION" form HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\3dfxvs\Device0\D3D to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\3dfxvs\Device0
- now AA is working correctly

Seems like all enviromental variables for D3D now must be located there.
Go to Top of Page

Raff3DC
Average

Germany


348 Posts

Posted - 14/06/2007 :  22:49:17  Show Profile  Visit Raff3DC's Homepage  Reply with Quote
Aye,

I can't enable FSAA too. I'll try gtxe's fix.

Greetings,
Raff

The biggest Voodoo5 6000 test ever: http://3dcenter.de/artikel/voodoo5-6000/
Go to Top of Page

ps47
Skilled

Slovakia
1463 Posts

Posted - 15/06/2007 :  20:38:01  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
didnt work for me.ok,time for another clean instal of xp..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

gtxe
Novice

9 Posts

Posted - 17/06/2007 :  12:48:40  Show Profile  Visit gtxe's Homepage  Reply with Quote
With my "fix" it's not possible to change the AA-setting via 3dfx-tools!
It's because 3dfx-tools does not change the variables in "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\3dfxvs\Device0".
You have to do it manually.
Go to Top of Page

ps47
Skilled

Slovakia
1463 Posts

Posted - 23/06/2007 :  21:31:05  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
ok,it works exactly the way you described.and changing the same variable under "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\3dfxvs\Device0" works too..anyway,that doesnt change the fact that something aint right.

confused..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

osckhar
Average

Spain


334 Posts

Posted - 04/07/2007 :  10:14:45  Show Profile  Visit osckhar's Homepage  Reply with Quote
Hi,
Anyone runing V4 4500 AGP under CoreDual-Vsata and Core2Duo? I am having a lot problems with blue screens (3dfxvs.dll error). V4 can not handle 3DMark2001SE or Need For Speed Underground. Is tod say, with any D3D game I got blue screen. I have tried differents Alpha Drivers without luck.

Oscar

- V6k Team -
¿Leyenda? ¿Mito? ¿Ficción? No... ¡Realidad!


Go to Top of Page

Rolo01
Experienced

Germany


508 Posts

Posted - 04/07/2007 :  14:08:44  Show Profile  Visit Rolo01's Homepage  Reply with Quote
Oscar,
is that an Asrock board ?
If so, then you are experiencing the same problems like Raff.
He is a 3dfx user here as well.
I will try a V4 on another Asrock board soon, the Conroe865PE.
Go to Top of Page

osckhar
Average

Spain


334 Posts

Posted - 04/07/2007 :  17:51:30  Show Profile  Visit osckhar's Homepage  Reply with Quote
Yes Rolo,
It is an Asrock. I have tried the 775Dual-vsata with not luck too.

Thanks,
Oscar

- V6k Team -
¿Leyenda? ¿Mito? ¿Ficción? No... ¡Realidad!


Go to Top of Page

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 05/07/2007 :  03:23:02  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
maybe you can try previos versions.... like alpha 42 / 43...


and how about amigamerlin R11's build?


Gabriel
Go to Top of Page

ps47
Skilled

Slovakia
1463 Posts

Posted - 06/07/2007 :  16:49:54  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
try this:



but I'm not sure how to do it when running the SFFT driver,the entries are not in the registry so you will have to import them manually.I'll check on this later..maybe AM3.1 has these entries?

or try unchecking "agp enable" via Vcontrol.

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 06/07/2007 17:02:22
Go to Top of Page

osckhar
Average

Spain


334 Posts

Posted - 06/07/2007 :  17:33:46  Show Profile  Visit osckhar's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ps47

try this:



but I'm not sure how to do it when running the SFFT driver,the entries are not in the registry so you will have to import them manually.I'll check on this later..maybe AM3.1 has these entries?

or try unchecking "agp enable" via Vcontrol.


Oky, I will try it this night.

Thanks for the advice,
Oscar

- V6k Team -
¿Leyenda? ¿Mito? ¿Ficción? No... ¡Realidad!


Go to Top of Page

Raff3DC
Average

Germany


348 Posts

Posted - 07/07/2007 :  17:59:47  Show Profile  Visit Raff3DC's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rolo01

Oscar,
is that an Asrock board ?
If so, then you are experiencing the same problems like Raff.
He is a 3dfx user here as well.
I will try a V4 on another Asrock board soon, the Conroe865PE.



Yep, I encountered the same problems with my 4CoreDual-VSTA (VIA PT880 Ultra). No matter which AGP settings I changed, the card always kept dying. UT ran for some matches, if I recal correctly. But it was slower than usual, I think.

quote:
Originally posted by ggab

maybe you can try previos versions.... like alpha 42 / 43...


and how about amigamerlin R11's build?


Gabriel



SFFT Alpha 37 didn't work in my case.

quote:
Originally posted by ps47

try this:



but I'm not sure how to do it when running the SFFT driver,the entries are not in the registry so you will have to import them manually.I'll check on this later..maybe AM3.1 has these entries?

or try unchecking "agp enable" via Vcontrol.



But if doing so, the card uses PCI bus speed, right? Then the big advantage of (overclocked) AGP4x speed in combination with a real fast CPU is gone.

Greetings from Germany,
Raff

The biggest Voodoo5 6000 test ever: http://3dcenter.de/artikel/voodoo5-6000/
Go to Top of Page

kukucs
Novice

Hungary
21 Posts

Posted - 08/07/2007 :  23:12:53  Show Profile  Click to see kukucs's MSN Messenger address  Reply with Quote
hi
sorry but i dont speak english
i have abit ib9 core2 duo 4300 v5 5500pci
amiga 3.1 R1 functional but amiga 3.1 R11 OR sft4x no
help pls thx
Go to Top of Page

kukucs
Novice

Hungary
21 Posts

Posted - 08/07/2007 :  23:44:24  Show Profile  Click to see kukucs's MSN Messenger address  Reply with Quote
3dmark 2001 black screen few seconds..ib9-intel 965chipset. amiga3.1R1 driver adpter: v5 pci
amiga 3.1 R11 driver adpter v5 agp
Go to Top of Page
Page: of 123  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page

 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents © 2001 - 2017 3dfxzone.it - Forum Engine © Snitz Forums