3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | Search with Google | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo4/5 Setup and tweaking
 SFFT alpha drivers - V3/4/5 - Join to Testing
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 123

Nightbird
Moderator



1939 Posts

Posted - 01/05/2007 :  20:18:29  Show Profile  Visit Nightbird's Homepage  Send Nightbird a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcmagostini

Maybe it's because the games is rated Adults Only, judging by the
picture... Maybe some game about some mansion of some big guy
who rules some famous adult magazine.


I think so, specially when i saw the picture.

@ Radware59
At least, you can write what are the system requirements.

______________________________________________

In-ter-ac-tive :
The way video games were always meant to be played
______________________________________________

Welcome to 3dfxzone.it Community
_____________________________

Edited by - Nightbird on 01/05/2007 20:21:44
Go to Top of Page

Ren
Novice

8 Posts

Posted - 02/05/2007 :  02:15:04  Show Profile  Visit Ren's Homepage  Reply with Quote
SuperFurryFurryThing> Hi. Is there some specific reason why SFFT driver lacks 1680x1050 resolution? Other 16:9, 16:10 and not so common reso's are available. I tried my best with Powerstrip and with registry tweaking but always I got out-of-range or strange distorsion like here:



Maybe You know something why You omitted this resolution? Thanks.

Edited by - Ren on 02/05/2007 02:16:01
Go to Top of Page

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 07/05/2007 :  18:20:52  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hunter

I just have 2 applications that can uses Glide atm: ePSXe (with Lewpy's Glide 3x plugin) and a Nintendo 64 emulator (Project64/1964/etc) using Glide 64 plugin (wich also uses Glide3x). Both of them show the same odd behavior.

Well, to test I delete "3dfxvs.dll" and "glide3x.dll" from System32 and "3dfxvsm.sys" from System32/Drivers directories, substituting them with the desired version to test. So I reboot the system and run DxDiag tool to check if the drivers were correctly recognized and are in use. The only combination that produces a successfully result is Alpha 42 or below w/ any Glide 3x library.

Is it possible that some registry entry is the villain here?

PS: I'm using a Voodoo 3 2000 AGP, since my 3k burnt for god.


i have the same problem, identical 100%.

v4500 agp, winXPsp2, sfft46 + any Glide 3x library
Go to Top of Page

ps47
Skilled

Slovakia
1463 Posts

Posted - 07/05/2007 :  19:45:38  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
ok guys,if I undertand this correctly,all apps that use glide3x directly do not work with SFFT A43 and newer?

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

Rolo01
Experienced

Germany


508 Posts

Posted - 07/05/2007 :  21:00:39  Show Profile  Visit Rolo01's Homepage  Reply with Quote
I tested Diablo II : LoD ( 1.11 ) in Glide with Alpha 46 and got this :
Image Insert:

25.12†KB

After that I put Koolsmokeys Glide3x.dll ( 3.10.0.30303 ) in the game folder and the game ran flawlessly.
I then removed koolsmokeys dll and started Diablo2 again, resulting in a BSOD :

0x000000EA ( 0x87648B30,0x8673D738,0x85B43E40,0x00000001) in 3dfxvs

As usual, this was with Pentium4 and Voodoo4 AGP on WinXP SP1.

Edited by - Rolo01 on 07/05/2007 21:01:45
Go to Top of Page

ps47
Skilled

Slovakia
1463 Posts

Posted - 08/05/2007 :  10:41:20  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
ok,did a quick test and it seems youre right,with A46 glide and opengl seem to be broken no matter what glides and icds,I have tried glquake (opengl) and hitman 1 (glide3x) and they did not run no matter what (quake suggesting softwaremode with wglcontentcreate failed and hitman just exiting to desktop).so I have loaded A42 and wham,everything worked.I'll try A43-45 as well,just to be sure what release is the first one with broken glide/opengl..

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables
Go to Top of Page

SuperFurryFurryThing
Average

386 Posts

Posted - 08/05/2007 :  14:27:05  Show Profile  Visit SuperFurryFurryThing's Homepage  Reply with Quote
Well Opengl and Glide are certainly working on my Voodoo 5500. It may be a specific card type problem.

SFFT
Go to Top of Page

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 08/05/2007 :  18:29:01  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
well, we need more testing in particular with voodoo 5500/6000...

and in Single chip mode?
Go to Top of Page

ps47
Skilled

Slovakia
1463 Posts

Posted - 11/05/2007 :  15:41:51  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
og,tried A44,both glquake and hitman1 with HWCEXT_GETLINEARADDR mesage when using the latest original glide/opengl dlls.when using dlls included with the driver,glquake gets the wglcreate error,hitman1 crashes back to desktop with no message.same behaviour with A43.

the system was a p3 650/MSI 6168 with integrated voodoo3agp 8MB and xpsp2,as I said before,everything runs perfectly fine when using the A42 driver (no matter what glides),so right now it really seems like something is broken in A43 and newer releases..

I'm going to test a voodoo4 as well (tomorrow or so).

The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 11/05/2007 15:53:25
Go to Top of Page

a19957143
Novice

Peru
2 Posts

Posted - 15/05/2007 :  05:33:34  Show Profile  Visit a19957143's Homepage  Click to see a19957143's MSN Messenger address  Reply with Quote
Hello, I just bought a Voodoo5 AGP from EBay, and have been experimenting some compatibility problems with the drivers, like SFFT 33 version works almost perfect, AM works very buggy, even the screen saver doesnít show itself right. When I upgrade to newer versions of SFFT I use to have more problems. For example, with SFFT 45/46, I cannot start any OpenGL at ALL. Version 40 seems to work, but when I play Jedi Academy and I try to use pull or push force, the game crash the machine return to Windows with an error message. The last and most troubling thing is that when I programmed to turn off the monitor after 20 min, and obviously the screen saver is running; the machine canít turn off the monitor and go back to the desktop, but if the screen saver is not running it turn off right.

I would appreciate any suggestions

Saludos

Ricardo.

Ricardo.
Go to Top of Page

a19957143
Novice

Peru
2 Posts

Posted - 15/05/2007 :  05:50:38  Show Profile  Visit a19957143's Homepage  Click to see a19957143's MSN Messenger address  Reply with Quote
I forgot my configuration: P III 800 Mhz 640 MB Ram, an Inel Motherboard with Slot 1 socket, and a Voodoo5 5500.

Ricardo.
Go to Top of Page

ernzzz
Novice



8 Posts

Posted - 15/05/2007 :  23:29:43  Show Profile  Visit ernzzz's Homepage  Reply with Quote
Hello there

as the summer is comming over here, i decided to switch the radeon9800pro for a way much much colder (and silent) Voodoo4 3500 PCI 32mb..

I am currently playing FF8 (i know, a bit too late..) and with the Amigamerlin drivers I had (one year old, i used to use a V3 3000) I was getting those black textures issue... So I installed the latest sfft release, and it got solved.. thnx! you rule big time!

I have some questions tho..

Regarding FF8, is there a way to FORCE a more healthy 800x600 resolution? My screen is showing a ugly wireframe everywhere.. (it did also with the radeon..)

Another thing will be, on the 3dfx Tools menu seems like the Direct3D section has way less options to choose than the amigamerlin..




and only AA for D3D.. is this normal? would that mean that i have installed the drivers wrongly?

Also i have found a little bug.. it is with The Matrix 3D Screensaver v2.1.. This is how i currently configure it..

With the amigamerlin drivers it worked.. now with sfft it just shows a black box.. http://i138.photobucket.com/albums/q267/ernzzz/matrixerror.jpg

No matter if i check or uncheck the 3dfx option.. the error is the same..

So thats it.. thanx for developing this drivers.. i will try to stay tuned

(AMD AthlonXP Barton 2800+, 256mb ddr ram, Gygabyte Ga-7N400L, Windows2k, maxtor hd, creative sb128pci & live5.1pci, realtek ethernet card, oldish hp-rewritter.. and of course the v4 3500 pci)

www.ernz.tk

Edited by - ernzzz on 16/05/2007 17:56:13
Go to Top of Page

mcmagostini
Initiate

Brazil


64 Posts

Posted - 16/05/2007 :  03:00:25  Show Profile  Visit mcmagostini's Homepage  Send mcmagostini an ICQ Message  Click to see mcmagostini's MSN Messenger address  Reply with Quote
It seems like the same problems reported earlier: broken glide support
with newer SFFT drivers.

OFF: Could you post a link to that screensaver, please?

Greetings.

AmigaMerlin / SFFT / MesaFX
Sempron64 3000+, 512MB DDR400 2,5-3-3-11
Voodoo5 5500 PCI (Rev 3100)
ASUS K8N4-E
Go to Top of Page

Rolo01
Experienced

Germany


508 Posts

Posted - 16/05/2007 :  09:35:12  Show Profile  Visit Rolo01's Homepage  Reply with Quote
Isnt Matrix3D an OpenGL Screensaver ?
In that case you could just copy an older glide3x.dll and opengl32.dll into the application folder, that should solve Glide/OpenGL errors.
Go to Top of Page

ernzzz
Novice



8 Posts

Posted - 16/05/2007 :  17:53:13  Show Profile  Visit ernzzz's Homepage  Reply with Quote
hey! thanx for the fast replies..

i have uploaded the screen saver here mcmago:
http://rapidshare.com/files/31643154/Matrix3D.scr.html

It is a ".scr" file, placed on the windows folder (c:\winnt\) so it had some version of glide3x inside (i suspect amigamerlin)... i replaced it with the glide3x that came with the latest sfft.. and now i get a general windows error box, instead of a black window...

I did the same wih the glide3x.dll and opengl.dll that came with mesafx 6.1.0.8, and also the opengl.dll from mesafx 6.2.0.2.. and the error box i got changed to "HWCEXT_GETLINEARADDR Failed" ...

Anyway, dont you worry about this, its just an oldish screen saver..
I was more concerned in what is forcing FF8 to run at higher resolution.. like forcing Direct3D to upsample the resolution or something.. is this possible? or is there a working D3D->opengl wrapper that let you do this?? (for directx9..)

www.ernz.tk
Go to Top of Page
Page: of 123  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page

 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents © 2001 - 2017 3dfxzone.it - Forum Engine © Snitz Forums