3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | Search with Google | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo4/5 Setup and tweaking
 SFFT alpha drivers - V3/4/5 - Join to Testing
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 123

SuperFurryFurryThing
Average

386 Posts

Posted - 12/10/2006 :  10:07:02  Show Profile  Visit SuperFurryFurryThing's Homepage  Reply with Quote
You could try testing Richard Burns Rally in 3 tile mode and in 4 tile mode it may work in one of the two. As the memory layout is different in each

SFFT
Go to Top of Page

Raff3DC
Average

Germany


348 Posts

Posted - 12/10/2006 :  15:34:35  Show Profile  Visit Raff3DC's Homepage  Reply with Quote
SFFT, could you please explain what these things exactly do?

Greetings,
Raff

The biggest Voodoo5 6000 test ever: http://3dcenter.de/artikel/voodoo5-6000/
Go to Top of Page

osckhar
Average

Spain


334 Posts

Posted - 12/10/2006 :  15:40:42  Show Profile  Visit osckhar's Homepage  Reply with Quote
quote:
You could try testing Richard Burns Rally in 3 tile mode and in 4 tile mode it may work in one of the two. As the memory layout is different in each

I have tried both modes and it does not work. I also tried the V4 with 64Mb with same result.

Oscar

- V6k Team -
¿Leyenda? ¿Mito? ¿Ficción? No... ¡Realidad!


Go to Top of Page

SuperFurryFurryThing
Average

386 Posts

Posted - 12/10/2006 :  16:52:42  Show Profile  Visit SuperFurryFurryThing's Homepage  Reply with Quote
So it either requires more a lot more than 32 meg of memory or the error message is wrong then. I am sure that there is already information on what Set3Tile and Set4Tile do on this topic somewhere.
Basically 4 tile mode supports 3 flipping surfaces and 3 tile only supports 2 flipping chains but has more texture memory available.

SFFT
Go to Top of Page

osckhar
Average

Spain


334 Posts

Posted - 12/10/2006 :  17:32:42  Show Profile  Visit osckhar's Homepage  Reply with Quote
quote:
So it either requires more a lot more than 32 meg of memory or the error message is wrong then.

I tried with a special V4 equipped with 64Mb with same message error.

Oscar

- V6k Team -
¿Leyenda? ¿Mito? ¿Ficción? No... ¡Realidad!



Edited by - osckhar on 12/10/2006 17:42:58
Go to Top of Page

Rolo01
Experienced

Germany


508 Posts

Posted - 12/10/2006 :  22:08:46  Show Profile  Visit Rolo01's Homepage  Reply with Quote
I noticed something with Battle for Middle Earth 1 :

With SFFT Alpha 39 the Intro looks like this :
Image Insert:

110.34 KB

With SFFT Alpha 40 and 41 there are texture errors again, just like it was with much older SFFT´s :
Image Insert:

105.53 KB

Tested with Voodoo4 AGP on Pentium4-3400 with WinXP SP1.

Edited by - Rolo01 on 12/10/2006 22:20:36
Go to Top of Page

SuperFurryFurryThing
Average

386 Posts

Posted - 14/10/2006 :  20:40:57  Show Profile  Visit SuperFurryFurryThing's Homepage  Reply with Quote
Try running Microsft Train simulator in single chip mode it should not Blue Screen.

SFFT
Go to Top of Page

Combatman
Novice

23 Posts

Posted - 16/10/2006 :  22:45:50  Show Profile  Visit Combatman's Homepage  Reply with Quote
tried it still reboots. thought it was thje driver. tried it with sfft 38 and 40 still a no-go
Go to Top of Page

SuperFurryFurryThing
Average

386 Posts

Posted - 18/10/2006 :  10:14:52  Show Profile  Visit SuperFurryFurryThing's Homepage  Reply with Quote
Thats funny I ran the demo journey in train simulator over the weekend on a V5 with no problems. Mind you I have fixed some relevant bugs over the weekend.

SFFT
Go to Top of Page

osckhar
Average

Spain


334 Posts

Posted - 20/10/2006 :  02:36:41  Show Profile  Visit osckhar's Homepage  Reply with Quote
Some SShot from Para World demo (dated September 2006)

V4_4500 PCI
NFORCE 4
X2 3800+ @2700MHz
1Gb TCCD
SFFT Alpha 41






ps. Excellent job SFFT. ;)

Oscar

- V6k Team -
¿Leyenda? ¿Mito? ¿Ficción? No... ¡Realidad!



Edited by - osckhar on 20/10/2006 08:54:13
Go to Top of Page

Raff3DC
Average

Germany


348 Posts

Posted - 20/10/2006 :  20:47:08  Show Profile  Visit Raff3DC's Homepage  Reply with Quote
SSAA works properly in Gothic 1 and 2! I don't know with which SFFT this had been fixed but I remember times (one year ago) when my V5 5500 couldn't show 4x AA (but 2x). My 6000 is able to show all modes up to 8x – nice work!

Greetings from Germany,
Raff

The biggest Voodoo5 6000 test ever: http://3dcenter.de/artikel/voodoo5-6000/
Go to Top of Page

Raff3DC
Average

Germany


348 Posts

Posted - 22/10/2006 :  01:03:23  Show Profile  Visit Raff3DC's Homepage  Reply with Quote
SFFT, please have a look at this one: http://www.3dfxzone.it/enboard/topic.asp?TOPIC_ID=4772

I think we discovered a major problem when using newer SFFT's with the goddess of graphics cards.

Greetings,
Raff

The biggest Voodoo5 6000 test ever: http://3dcenter.de/artikel/voodoo5-6000/
Go to Top of Page

ps47
Skilled

Slovakia
1463 Posts

Posted - 22/10/2006 :  12:10:31  Show Profile  Visit ps47's Homepage  Send ps47 an AOL message  Send ps47 an ICQ Message  Reply with Quote
..I have just tried to set up my v5mac as primary card (no other card is present in the system),I have installed the latest SFFT driver,rebooted,installed the latest standalone 3dfx tools from Falconfly's (everything went fine,no errors),but something is not right,all opengl/glide options under 3dfx tools are not available (completely missing).seems like the SFFT driver did not create some registry entries correctly (maybe mistyping in the inf file? Amigamerlin 3.0 doesnt have this problem).

can someone confirm this?


The 3Dfx Helppage and Game Guide / Voodoo3/4/5 enviromental variables

Edited by - ps47 on 22/10/2006 15:40:14
Go to Top of Page

m14radu
Average

Romania
447 Posts

Posted - 22/10/2006 :  17:36:22  Show Profile  Visit m14radu's Homepage  Send m14radu a Yahoo! Message  Reply with Quote
Thats right ps47,
I use my v5 5500 PCI together with an 7900GT and have the same problem.
With the amigamerlin R3.11 is ok, and with the SFFT 40 and 41 the OPENGL options is not available.
The same behaviour on my second rig with the V5 6000.
I will try also with SFFT 36.

P.S. Tryed again the game "Rogue Trooper " but the same texture errors.
Did somebody manage to play the game ?

BR.
Radu.

Follow your dreams !

Edited by - m14radu on 22/10/2006 17:40:59
Go to Top of Page

in3d
Novice



48 Posts

Posted - 23/10/2006 :  01:41:17  Show Profile  Visit in3d's Homepage  Reply with Quote
Hi all,

I have the same thing with SFFT alpha 39 (all opengl/glide options under 3dfx tools are not available).



All is OK with Amigamerlin 3.1 R11.

Edit: But I wondered, why I don't have all the options like in ps47 last post? For ex. the second page that includes General, Adapter, Monitor...ect ?


My system: GA-8SMML Motherboard, P4 1.7Ghz, 256MB SDRAM, Voodoo5 5500 AGP, Win XP Pro.

Edited by - in3d on 23/10/2006 12:25:22
Go to Top of Page
Page: of 123  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page

 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents © 2001 - 2017 3dfxzone.it - Forum Engine © Snitz Forums