3dfxzone.it ~ SFFT Drivers ~ MesaFX ~ 3D-Analyze ~ 3dfx Headlines ~ 3dfx Cards ~
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | Search with Google | FAQ | 3dfxzone.it
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 Index
 3dfx Hardware & Software
 Voodoo4/5 Setup and tweaking
 SFFT alpha drivers - V3/4/5 - Join to Testing
 New Topic  Reply to Topic
 Print topic

Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 123

aperson
Novice

31 Posts

Posted - 07/02/2005 :  00:08:57  Show Profile  Visit aperson's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ggab

Final Fantasy VII Demo

when it's in D3D, it has bugs with the 2D windows and/or HUD... (i've tried it with both AM3.0 and alpha22)

PS: The same issue is with FF8 too...


Use the game settings to run it in software rendering mode. I haven't tried FF7 yet, but my FF8 runs fine once that is done.

And thanks, Rolo01. At least I can rule out the drivers now. I don't think I'll be doing a reinstall of the OS since this is the only game with such problems. I'm content to assume it's just some bug with the programming and I don't really care any more, I'll sell it on ebay or give it away or something.
Go to Top of Page

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 07/02/2005 :  07:04:42  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
@aperson

yes, in software mode, everything is OK, just i prefer the D3D's mode (better image quality, etc)...
Go to Top of Page

Rolo01
Experienced

Germany


508 Posts

Posted - 08/02/2005 :  14:34:12  Show Profile  Visit Rolo01's Homepage  Reply with Quote
Here are my first impressions of Alpha 23:

3DMark2000 :
Does not start.

Pirates :
Game runs more stable than before, I could play 30 minutes without crashes. Small graphical glitches like before ( i.e. sails ), the game does not exit to desktop randomly, but only on specific occasions ( i.e. when entering a city ).


Halo :
The game runs with SFFTs config file, but parts are not rendered ( i.e. transparent objects are white ).

Image Insert:

21.06KB

Image Insert:

29.77KB

C&C Generals :
Version 1.07
I used the following patch for Voodoo cards :
Download Attachment: generals_voodoo.zip
93.8KB

Following the instruction in the Readme.txt I was able to start and play levels that would crash everytime before ( i.e. USA campaign ).
It may crash when trying first, but after that it runs flawlessly.

Image Insert:

56.81KB

Good work, SFFT.

Edited by - Rolo01 on 08/02/2005 19:45:43
Go to Top of Page

SuperFurryFurryThing
Average

386 Posts

Posted - 08/02/2005 :  21:47:29  Show Profile  Visit SuperFurryFurryThing's Homepage  Reply with Quote
That is the expected behaviour with Halo. I am having the same problems with Halo. If you can post the data of any BSOD's that you get.

SFFT
Go to Top of Page

chatocl
Novice

Chile


20 Posts

Posted - 09/02/2005 :  06:21:45  Show Profile  Visit chatocl's Homepage  Reply with Quote
Just to report that Alpha 23 works fine on my V3 and WinXP

no speed change
no game problems yet (classic games)

Bye
And thanks for your work SFFT
Go to Top of Page

Rolo01
Experienced

Germany


508 Posts

Posted - 09/02/2005 :  07:31:45  Show Profile  Visit Rolo01's Homepage  Reply with Quote
SFFT, I didnt get any BSOD yet. Some games simply exit to desktop.
As soon as I have something worth to post ( i.e error codes ) I will do so.
Go to Top of Page

Gorik
Novice

Italy
23 Posts

Posted - 09/02/2005 :  08:44:55  Show Profile  Visit Gorik's Homepage  Reply with Quote
@Rolo01

I tried Pirates but it continue to exit to desktop with errors if I play in window mode ... I install alpha23 in AmigaMerlin 3.1 R1 substituing files this is the only 2 differences between us?

- installed driver from AmigaMerlin
- playing game in window-mode?

or you have special settings in config.ini of Pirates?

Another question is about C&C generals and Battle for Middle Earth
Did you try for the battle the same fixes of Generals? maybe it will work :) only a suppose maybe I'll try something

@SFFT

The Pirates! with setTile3 wasn't start with alpha22 it start with alpha23 but without any progress (I'll wait Rolo answer for continue tests) it continue to crash to desktop.
Thanks for continue the support! great Job!!



MB: Gigabyte GA-7ZXE
VIA VT8363A (KT133A)
CPU: Duron 1.3 Ghz
RAM: 256 MB PC100
H/D: 10 GB, 20GB
CD-ROM: WAITEC ALADAR1
AUDIO: CT8550
VIDEO: VOODOO 5500 AGP 64 RAM bios 1.18
Go to Top of Page

Rolo01
Experienced

Germany


508 Posts

Posted - 09/02/2005 :  10:03:54  Show Profile  Visit Rolo01's Homepage  Reply with Quote
@ Gorik
No, I didnt do anything special. I ran Pirates in Full-Screen mode, and it didnt exit to desktop as it normally does. The only thing I changed this time was using a V4-4500 AGP instead of V4-4500 PCI.
I have not been succesfull in trying to run any fixes with Battle for Middleearth. Its a pity I dont know whether there are any commandline options...
Once I had a detailed error description after Battle for Middleearth crashed, but I could not reproduce it and stupidly I didnt write it down ( it came when running Alpha22 in DX7 mode ).
Oh well, more testing to come...
Go to Top of Page

benna
Average

Italy
376 Posts

Posted - 09/02/2005 :  17:57:04  Show Profile  Visit benna's Homepage  Reply with Quote
hi all!

few days ago i bought a voodoo5 pci and i installed on my pc winxp sp2 and amigamerlin 3.1r1 mixed with SFFT alpha 23

I tried several D3D games and there are the results:


GTA Vice city works 100% and run fine on 1024x768 all on high


Halo runs ok on 1024x768 all high but some surfaces aren't rendered and light sources makes artifacts



America's Army can't render world's textures


Raven Shield runs 100% ok 800x600 all settings on high

to run it i must set on 3DA another video card emulation and change in system\ravenshield.ini the line UseTripleBuffering=True to UseTripleBuffering=False


Falcon 4.0 with Freefalcon3 patch opens the menu and then crashes


Need for speed underground 2 makes black screen

bye
p.s. great job

my PC:
AMD Athlon64 3200+ - ASUS K8V-Deluxe - 1GB DDR400 - 3DFX Voodoo 5 5500 PCI

3DAnalyze user guide http://www.3dfxzone.it/dir/articles/template.php?id=5
Go to Top of Page

Divvy
Novice

5 Posts

Posted - 09/02/2005 :  23:50:15  Show Profile  Visit Divvy's Homepage  Reply with Quote
I cant make Need for Speed Underground works with this Alpha23 :(
Im using Voodoo 5500...
Go to Top of Page

benna
Average

Italy
376 Posts

Posted - 10/02/2005 :  16:59:38  Show Profile  Visit benna's Homepage  Reply with Quote
today I tested also Delta force black hawk down and it works but with some problems



terrain textures' colors are wrong and trees flash

my PC:
AMD Athlon64 3200+ - ASUS K8V-Deluxe - 1GB DDR400 - 3DFX Voodoo 5 5500 PCI

3DAnalyze user guide http://www.3dfxzone.it/dir/articles/template.php?id=5
Go to Top of Page

benna
Average

Italy
376 Posts

Posted - 10/02/2005 :  18:11:56  Show Profile  Visit benna's Homepage  Reply with Quote
found a bug in raven shield


my PC:
AMD Athlon64 3200+ - ASUS K8V-Deluxe - 1GB DDR400 - 3DFX Voodoo 5 5500 PCI

3DAnalyze user guide http://www.3dfxzone.it/dir/articles/template.php?id=5
Go to Top of Page

The SIN Raven
Novice

Portugal
7 Posts

Posted - 11/02/2005 :  05:41:57  Show Profile  Visit The SIN Raven's Homepage  Click to see The SIN Raven's MSN Messenger address  Reply with Quote
Im a fan of Raven Shield.
Im about to receive a Voodoo 3 3500 TV AGP.
Will a Voodoo 3 will also be able to run Raven Shield with this drivers?
Thanks.

The SIN Raven

Edited by - The SIN Raven on 11/02/2005 05:42:46
Go to Top of Page

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 11/02/2005 :  07:19:36  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
2 BSOD:

fraps 2.51 running and NFSU with 2xFSAA:

* 3dfxvs.dll - Address BFA1C172 base at BF9D3000, DateStamp 42055089

without fraps running, i have no problems in 3 or 4 minutes of gameplay


another:
with a N64 emulator, and a d3d video plugin (Rice v.6.0), it crash just after launching any game (i can post the url links with that stuff)

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

* Stop: 0x00000050 (0xBFAE8B10, 0x00000000, 0xBF9FD561, 0x00000000)

* 3dfxvs.dll - Address BF9FD561 base at BF9D3000, DateStamp 42055089


alpha23 and an v4 evilking4 in winXP.
Go to Top of Page

ggab
Average

Argentina


294 Posts

Posted - 11/02/2005 :  07:24:37  Show Profile  Visit ggab's Homepage  Send ggab an ICQ Message  Click to see ggab's MSN Messenger address  Reply with Quote
Final Fantasy VII Demo

no more D3d support

PS: with alpha22, it has a bug, but now has lost d3d support...

Image Insert:

22.41 KB
Go to Top of Page
Page: of 123  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page

 New Topic  Reply to Topic
 Print topic
Jump To:

 

Forum Rules

Legal Info

Privacy

Contact Us

3dfxzone.it

HWSetup.it

ForumZone.it

 

All trademarks used are properties of their respective owners - Forum Graphics and Contents 2001 - 2017 3dfxzone.it - Forum Engine Snitz Forums